Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Росія хоче висилати німецьких дипломатів, Німеччина у відповідь погрожує…

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас пообіцяв відповідь Росії, якщо та не перегляне своє рішення про висилку європейських дипломатів нібито за участь у акціях протесту за російського опозиціонера та українофоба Навального.

Про це йдеться у заяві міністра, опублікованій на сайті МЗС Німеччини у п’ятницю ввечері.

Маас вважає, що рішення Росії вислати трьох дипломатів ЄС, в тому числі співробітника німецького посольства в Москві, є невиправданим і ще більше погіршує відносини з Європою.

Він пояснив, що німецький дипломат у законний спосіб дізнався про події на місці –  як це передбачено Віденською конвенцією про дипломатичні зносини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо Росія не перегляне цей крок, він не залишиться без відповіді“, – заявив міністр закордонних справ Німеччини.

Нагадаємо, Росія вирішила вислати трьох європейських дипломатів у п’ятницю 5 лютого, коли верховний представник ЄС Жозеп Боррель прибув до Москви з візитом.

РФ висловила протест у зв’язку з участю дипломатичних співробітників генеральних консульств Швеції і Польщі в Санкт-Петербурзі і посольства Німеччини в Москві в акціях протесту 23 січня. Дипломатів оголошено персонами нон грата і наказано найближчим часом покинути територію Російської Федерації.

МЗС Швеції пояснило, що шведський дипломат лише спостерігав за протестами і назвало рішення РФ абсолютно необґрунтованим.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель повідомив, що дізнався про наміри РФ вислати європейських дипломатів під час переговорів з міністром закордонних справ Росії Сергеєм Лавровим.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності