Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Росія стежитиме за недопуском до “спотворення” її ролі у ІІ-Світовій…

У Слідчому комітеті Росії створили відділення по розслідуванню злочинів, «пов’язаних з реабілітацією нацизму і фальсифікацією історії Вітчизни».

Відділення займеться пошуком винних у злочинах, скоєних в роки Великої Вітчизняної війни (це через 75 років після її закінчення, – ред.), а також «запобіганням спотворення історичних фактів», сказано в повідомленні на сайті СК.

У відомстві пояснили, що з розсекречених архівів стає відомо про злочини минулих років і жертви серед мирних громадян. «Таким діянням навіть після десятиліть необхідно давати належну правову оцінку», – заявили в СК, натякаючи на таких істориків, як Віктор Суворов, він же Різун, та інших ревізіоністів, які ставлять під сумнів історію, написану переможцями, зокрема СРСР.

Нова структура створена в управлінні з розслідування злочинів минулих років, яке входить до Головного слідчого управління СК.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 2014 році в Кримінальному кодексі РФ з’явилася стаття 354.1 «Реабілітація нацизму». Вона передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі за заперечення фактів, встановлених вироком Нюрнберзького трибуналу, а також за поширення завідомо неправдивих відомостей про діяльність Радянського Союзу під час Другої світової війни.

У 2009 році в Росії створили комісію з протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам країни. Її сформували за указом Дмитра Медведєва, який займав у той час пост президента. У 2012 році комісію скасували. Комісію очолював Сергій Наришкін, який в 2012 році став головою Російського історичного товариства.

ФОТО ілюстративне

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності