Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Росія застерегла Туреччину від зв’язків з Україною…

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров застеріг Туреччину від спроб розпалити “мілітаристські настрої” в Україні після того, як Анкара активізувала співпрацю з Києвом.

Про це передає Reuters.

Президент Туреччини Таїп Ердоган у квітні пообіцяв підтримку Києву на тлі нарощування російських сил уздовж кордону з Україною.

Ердоган тоді заявив, що Туреччина та Україна запустили платформу за участю міністрів закордонних справ й оборони для обговорення співпраці в оборонній промисловості, але додав, що це “жодним чином не є кроком проти третіх країн”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ми настійно рекомендуємо турецьким колегам ретельно проаналізувати ситуацію і перестати підживлювати мілітаристські настрої Києва“, – сказав глава МЗС РФ в інтерв’ю газеті “Аргументи і факти“.

Лавров вважає, що заохочення “агресивних” дій України щодо анексованого Росією Криму рівносильно “посяганню на територіальну цілісність Росії”.

ЧИТАТИ ДО ТЕМИ:

Розраховуємо, що лінія Анкари буде скоригована з урахуванням наших законних занепокоєнь“, – додав Лавров.

Туреччина, поряд з іншими країнами НАТО, критикує анексію Криму Москвою у 2014 році та заявляє про підтримку територіальної цілісності України, оскільки київські війська б’ються з підтримуваними Росією бойовиками на сході України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Туреччина, яка межує з Україною та Росією через Чорне море на півночі, також продала Києву безпілотники у 2019 році.

Однак Анкара також налагодила тісну співпрацю з Москвою у зв’язку з конфліктами в Сирії, Лівії та Нагірному Карабаху, а також в області оборони та енергетики.

В результаті анексії Криму, яка привела до шквалу санкцій, введених проти Росії, зв’язку Москви із Заходом знаходяться на найнижчому рівні після холодної війни.

Україна і Туреччина обговорюють спільне виробництво високоточних протитанкових засобів, ремонт та технічну підтримку вертольотів, постачання авіаційних двигунів, співпрацю в галузі протидії безпілотним авіаційним комплексам, а також у сфері транспортної авіації і тренажерних комплексів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності