Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Росіяни накопичують на Луганщині важку зброю: САУ “Малка” перекинули до Сєвєродонецька

На Луганщині окупанти продовжують руйнувати міста, знищуючи будинки мирних мешканців. Для цього в райони ведення бойових дій загарбники стягують важку техніку.

На Сєвєродонецькому напрямку російська армія обстрілювала українські війська з мінометів та артилерійських систем різного типу. Постраждала також цивільна інфраструктура в районах населених пунктів Метьолкіно, Борівське, Устинівка, Тошківка та інших. Окупанти продовжують штурмувати Сєвєродонецьк.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ “Права Справа”, російські загарбники стягують в район Сєвєродонецька важку артилерійську техніку.

Зокрема, йдеться про застосування окупантами 203-мм САУ “Малка”, які ведуть стрільбу по житлових кварталах міст із закритих вогневих позицій осколково-фугасними снарядами/

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

САУ “Малка” – модернізований варіант 2С7 “Піон”, калібру 203 мм. САУ призначена для ліквідації особливо захищених пунктів управління військами, артилерії, мінометів, броньованої техніки, тилів та живої сили супротивника.

Механізми наведення модернізованої моделі САУ “Малка” дозволяють міняти кут атаки від 0 до 60 градусів. Дальність ураження-до 50 км. Екіпаж САУ – шість осіб. Режимна скорострільність САУ – 50 пострілів на годину.

Варто зауважити, що після набуття чинності Договору про звичайні Збройні сили в Європі ці САУ були передислоковані за Урал. Нагадаю, Договір про звичайні збройні сили в Європі був підписаний у 1990 році країнами-членами НАТО та Варшавського пакту.

У 2007 році росія фактично призупинила свою участь в Договорі. У березні 2015 року рф повністю вийшла з договору.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За оцінками спеціалістів, наразі на озброєнні збройних сил рф до 60 САУ “Малка”.

Як повідомлялося раніше, підтвердилась інформація “Права Справа” про застосування російськими окупантами важкої вогнеметної системи ТОС-1А “Солнцепек”, систем дистанційного розмінування УР-07 та БМПТ “Термінатор”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності