Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Росіяни обстрілюють Харків і Чернігів, планують наступ на Київ зі сходу.

Наступ росіян на Чернігівському і Сумському напрямках зупинено, але ворог не полишає надії перегрупуватись і вирушити на Київ.

Противник майже на проводив активних дій у районі Харкова, але продовжує обстріли міст та знищення інфраструктури. На Чернігівщині й Сумщині росіяни перегруповуються. Ймовірно, планують здійснити ще одну атаку в бік Прилук та вийти на Київ.

Харківський напрямок.

Окупанти РФ зосередилися на блокаді Харкова. У районі Харкова підрозділи зі складу шостої загальновійськової армії та північного флоту Росії активних дій не проводили. Основні зусилля окупантів були зосереджені на блокуванні міста та знищенні його цивільної інфраструктури.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім того, супротивник веде розвідку позицій Збройних сил України. Приміром, було зафіксовано проведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотника типу «Орлан-10».

У напрямку Ізюма загарбники намагаються організувати бойові дії в районах Балаклії, Гусарівки, Волобуївки, Петровського, Протопопівки, Савинців, Веселого, Сніжківки, Топольського, Бахтіна, Капітолівки. Там ворог також не веде активних наступальних дій.

Окупанти перегруповуються та логістично забезпечують підрозділи.

Збройні сили України тримають позиції оборони, по деяких напрямках перейшли до контратаки, на дальніх підходах до Харкова розбивають ворожі колони.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так, в Дергачівському районі мобільний підрозділ Нацгвардії вступив у бій із окупантами. У результаті українські військові знищили велику кількість живої сили та техніки російського противника. Деталі щодо втрат окупанта встановлюються.
Головне управління розвідки спільно з бійцями диверсійної групи «Азов» провели спецоперацію неподалік кордону з російською федерацією. У стратегічних цілях був підірваний залізничний міст, яким окупанти мали на меті налаштувати поставки до своїх підрозділів боєкомплектів і провізії.

Завдяки інформації від місцевих, в одному з житлових будинків Харкова на 15-му поверсі виявили представників диверсійно-розвідувальної групи. У квартирі знайшли антени та іншу радіотехніку.

За минулу добу російські війська обстрілювали Харків 29 разів. Внаслідок обстрілу в районі ХТЗ загинули цивільні – чоловік та 9-річна дитина.

За минулу добу в Ізюмському районі від російських обстрілів та бомбардувань загинули ще п’ятеро мирних мешканців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сумський напрямок.

У напрямку на Суми та Охтирку підрозділи зі складу 1-ї танкової армії противника активних наступальних дій не ведуть, зосереджують зусилля на блокуванні міста Суми.

Ворог намагається здійснити підготовку до наступальних дій у напрямку на населені пункти Тростянець, Охтирка, Полтава, частиною сил – на Прилуки та Київ.

Міністерство оборони росії виступило з черговою заявою, де звинуватило Україну у підготовці «терактів» проти мирних жителів. Звинувачують у цьому «українських націоналістів» та батальйон «Азов». Заяву Міноборони рф цитують «ТАСС» та «Риа Новости».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У росії заявляють, що «українські націоналісти» замінували сховища з аміаком та хлором на хімзаводі у Сумах. Їх нібито планують підірвати, якщо до населених пунктів підійдуть російські військові.

На Сумщині поліцейські спільно з представниками тероборони затримали 29 військовослужбовців РФ.

Чернігівський напрямок.

Тривають оборонні бої за Чернігів. Утім кількість обстрілів міста за добу зменшилась. Ніч із 18 на 19 березня у Чернігові була найспокійніша за останні тижні. Було оголошено 2 повітряні тривоги, також під ранок була загроза ракетного удару.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Разом з тим, у Чернігові не припиняються неприцільні артилерійські обстріли по житлових мікрорайонах, під час яких гинуть десятки мирних людей. Вдень 19 березня російська армія обстрілювала західну частину Чернігова. Внаслідок обстрілів сталося 3 пожежі на об’єктах інфраструктури: на складі паливно-мастильних матеріалів, заводі з виготовлення пластикових виробів та у складських приміщеннях.

Опорна лікарня №2 зазнала бомбардування, прооперовані хворі лежать у коридорах при температурі 10 градусів.
Оборонці Чернігова нанесли вогневе ураження батареї ракетної системи залпового вогню «Ураган» та батареї самохідних артилерійських установок 2С19 «МСТА-С».

Крім того, російські загарбники кинули справну бронетехніку, а саме: МТ-ЛБ, рятуючись від українських обстрілів. Тепер захоплена бронетехніка окупантів послужить Збройним силам України.

Збройні сили України дають відсіч ворогу! Ми-під надійним захистом наших військових.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зберігаємо спокій і віримо в ЗСУ!

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності