Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

кацапи передислоковують з Херсонщини на Запоріжжя найбільш боєздатні підрозділи: що відомо

На Запорізькому напрямку противник продовжує вести оборонні дії.

За інформацією британської розвідки, Росія побоюється великих наступальних дій на Запорізькому напрямку. “Великий український прорив на Запоріжжі серйозно поставив би під сумнів життєздатність російського сухопутного коридору, що з’єднує Ростовську область Росії та Крим”, – повідомляє Міноборони Британії з посиланням на свою розвідку.

Своєю чергою представники МОУ повідомляють про переміщення противником своїх найбільш боєздатних частин з Херсонського напрямку на Запорізький: це насамперед підрозділи морської піхоти, Повітряно-десантних військ та 49 армії. Зокрема, повідомляється про те, що розуміючи нездатність стримати український наступ на різних напрямках, командування російських окупаційних військ вирішило “звузити” можливу географію активних дій ЗСУ.

Така передислокація значно посилить російське угруповання під Запоріжжям. Оскільки це — спеціальні підрозділи і підрозділи повітряно-десантних військ, берегової оборони. Вони були зосереджені безпосередньо на другій лінії оборони до підриву Каховської ГЕС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Такий перебіг подій ще раз засвідчує, що катастрофа на Каховській ГЕС була в першу чергу вигідна саме Російській Федерації. Адже розлив Дніпра вкрай ускладнює там проведення будь-якої десантної операції, якщо така планувалася.

Крім того, на Запорізький напрямок у район Оріхова перекинуто підрозділи 22-ої та 45-ої бригади спецпризначення плюс — підрозділи 291-го мотострілецького полку.

На Запорізькому напрямку українські військові мають локальні успіхи. Окупанти ведуть активну оборону на Новопавлівському та Оріхівському напрямках.

Днями російські джерела повідомили, що частини українських бригад, нещодавно оснащених західним спорядженням, почали наступ у Запорізькій області на південний захід від Оріхова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Російські джерела визнали, що ЗСУ прорвали першу смугу оборони на цій ділянці.

За повідомленням Запорізької окремої бригади територіальної оборони, 4 червня в рамках оборонної операції спільними діями механізованого підрозділу та зведеним підрозділом Запорізької окремої бригади територіальної оборони було звільнено від окупантів село Новодарівка.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності