Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Російський газ знову здорожчає

«Газпром» з квітня 2014 скасовує пільги на поставку газу Україні , повідомив глава ВАТ « Газпром» голова російського газового холдингу Олексій Міллер на зустрічі з прем’єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим, – повідомляє сайт Руська Правда.

«Газпром» прийняв рішення не продовжувати дію знижки з початку наступного місяця», – заявив глава російського газового холдингу. Олексій Міллер зазначив , що українські партнери не виконують домовленостей, які були досягнуті під час підписання доповнення до контракту про надання знижки. Прострочена заборгованість України за поставки російського газу складає 1,549 мільярда доларів.
«Ті рішення, який ви приймаєте щодо скасування пільгових форм поставок, в цих умовах вони виглядають абсолютно правомірно», – сказав у свою чергу Медведєв.
У 2013 році «Нафтогаз України» отримав з Росії близько 13 мільярдів кубів в середньому по 400 доларів за тисячу кубометрів. У грудні минулого року Україна отримала від Росії знижку, на 2014 рік встановлено ціну в 268,5 долара. Тоді ж домовилися, що борг за 2013 рік – 2,634 мільярда доларів – країна погасить 25 січня. «Нафтогаз України «по станом на 14 лютого виплатив російському ВАТ «Газпром» 1,28 мільярда доларів боргу за поставлений минулого року газ і попросив про відстрочення в погашенні частини боргу, до 15 квітня.
Однак згідно додатковій угоді між «Наф­тогазом» і «Газпромом» сторони домовилися визначати розмір знижки на 1 число першого місяця кожного кварталу шляхом підписання додаткової угоди до 10 числа. У разі непідписання по будь-якої причини угоди у встановлений термін знижка припиняє діяти. За умовами додаткової угоди, до ціни російського газу повинен застосовуватися коефіцієнт, який би дозволяв Україні отримувати газ з 1 січня 2014 року за ціною в 268,5 долара

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності