Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Російська” мафія в Іспанії складається з українців, казахів, алжирців, іспанців і… росіян

Поліція Іспанії спільно з Європолом затримала 23 підозрюваних у відмиванні грошей, пов’язаних з російськими злочинними угрупованнями. Зловмисники планували взяти під контроль ключові сектори економіки країни.

У поліції зазначають, що підозрювані, крім того, хотіли проникнути в державні установи, спираючись на допомогу юристів, держслужбовців, політиків, бізнесменів і комп’ютерних хакерів.

На слід угруповання правоохоронці вийшли ще 2013 року. Зазначається, що зловмисники також контролювали дискотеки, ресторани й об’єкти нерухомості на іспанському узбережжі. Члени банди також давали великі хабарі.

Серед затриманих – вісім громадян Росії, двоє українців, по одному вихідцю з Казахстану й Алжиру, 11 громадян Іспанії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час обшуків було вилучено 300 тисяч євро готівки, діаманти, електронні гаманці з криптовалютою.

Поліція називає це найбільшою операцією проти “східноєвропейської мафії”, проведеною в Іспанії за останні 10 років.

Нагадаємо, в жовтні Служба безпеки України викрила в Дніпропетровській області мережу адміністраторів масштабної “тролеферми” провокаторів, пов’язаних з Росією. Їхньою метою було зірвати вибори.

Раніше французька влада виявила та заблокувала майже 400 осередків, які поширювали ідеї радикального ісламізму. Для цього правоохоронні органи, спецслужби і місцеві префектури використовували спеціальну стратегію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності