Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Російські біатлоністки тікають до Збірної України, – тут їх уже шість

Російська біатлоністка Дар’я Сідорова переходить у збірну України і невдовзі повинна отримати громадянство України.

Президент Федерації біатлону України Сідорова – шоста росіянка у збірній України розповів про ситуацію із переходом Сідорової, яка влітку виступала на чемпіонаті України.

Він також заявив, що Сідорова повинна отримати українське громадянство. Глава федерації очікує, що вже в грудні Сідорова виступить за Україну на Універсіаді.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Ми зараз чекаємо на указ президента щодо її громадянства. Як тільки буде указ, і вона отримає паспорт, вона вступить до Київського державного університету і, сподіваюсь, буде виступати на Універсіаді в грудні цього року”, – заявив Бринзак.

Він також сподівається, що через рік Сідорова зможе готуватися до Олімпійських ігор-2026.

Сідорова – шоста росіянка у збірній України.

“Поступово буде адаптуватись в Україні, буде старатись потрапити в команду вже наступного року для підготовки в новому олімпійському циклі”, – зазначив Бринзак.

Глава ФБУ вважає, що Сідорова – “хороша та молода спортсменка з потенціалом“. Бринзак впевнений, що росіянка допоможе українській команді.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У коментарі biathlon.com.ua Бринзак розповів, що Сідорова тренується разом з командою “Б”. Очікується, що участь Універсіаді буде єдиним стартом Сідорової за Україну у сезоні-2021/2022.

Що відомо про Сідорову та виступи за Україну:

Сідорова – представниця Тюменьської області, що в Росії. Востаннє росіянка змагалася на міжнародних стартах у сезоні 2019/2020.

У березні 2021 року Дар’я змагалася на чемпіонаті Росії. Через два місяці Сідорова перебувала на зборах разом зі збірною України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На чемпіонаті України Сідорова виступила як представниця Закарпатської області. “Суспільне Спорт” інформує, що Сідорова відмовилася від коментаря під час чемпіонату України в Чернігові.

Дар’я – не перша представниця Росії у складі збірної України. У складі нашої команди ще п’ятеро екс-росіянок – Катерина Бех, Ольга Абрамова, Анастасія Рассказова, Оксана Москаленко та Надія Бєлкіна.
Також за Україну виступає колишня представниця Білорусі Дарія Блашко.

Слід згадати, що жіночу збірну України з 2018 до 2019 року очолював росіянин Андрій Прокунін.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності