Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Російсько-українська війна: чого чекати від нових переговорів

Обидві сторони зайняли свої непримиренні позиції.

Українська наполягає на безумовному виведенні російських військ, у тому числі з окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також із Криму. А РФ диктує свої умови: визнання Криму російським, ЛДНРія – у кордонах Донецької та Луганської областей (фактично – сухопутний коридор до Криму для росіян), позаблоковий статус, роззброєння України тощо.

Швидше за все, домовитися поки що вдасться лише про гуманітарні (зелені) коридори для вивезення цивільного населення із зон бойових дій.

У другому турі переговорів про це нібито домовилися. Але досвід Маріуполя, Волновахи, Бучі та Ірпеня, звідки вчора намагалися евакуювати мирних громадян, показав, що Росія, як завжди, не дотримується взятих на себе зобов’язань. Агресор не припинив обстріл у районі гуманітарних коридорів, евакуацію було зірвано. Сьогодні – спроба №2.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Враховуючи такі дії росіян, шанси на зрушення в переговорах невеликі.

Щоправда, звертає на себе увагу, що борт, який числиться за керівництвом РФ, відбув у бік США. Нібито, щоб забрати звідти оголошених персонами нон-грата дипломатів. Але не можна виключати, що справжня мета – певні політичні консультації були між РФ та США.

Тим більше, що відбулася чергова телефонна розмова Зеленського з Байденом. І президент США в черговий раз запевнив нашу країну в подальшому надання допомоги — військово-технічної, фінансової, дипломатичної. Можливо, прямі контакти з американським керівництвом (якщо цей політ) мав саме таку мету) підштовхнуть росіян виходити на переговори з більш конструктивними позиціями.

Спеціально для  Comments.ua

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності