Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

російсько-українська війна вже перекинулася на Іберійський півострів

Іспанія на прохання Україна наклала арешт на два українські риболовецькі судна, які хочуть привласнити російські бізнесмени.

Як повідомляє СБУ, керівництво підсанкційної компанії з рф намагалось заволодіти двома українськими промисловими суднами, які перебувають на території іспанського порту. Загальна вартість кораблів – понад 10 млн доларів.

Для реалізації шахрайської схеми представники країни-агресора «домовились» з посадовцями українського держпідприємства про оренду цих суден афілійованою бізнес-структурою, яку контролюють з росії.

Потім учасники схеми створили штучні умови для передачі суден російській компанії нібито за погашення боргу у вигляді їхніх арештованих активів ПАТ «Промінвестбанк» в Україні. З цією метою посадовці держпідприємств найняли екіпаж з громадян рф та перегнали судна до іспанського порту Лас-Пальмас.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Втім співробітники СБУ спільно із західними партнерами своєчасно викрили злочинний механізм, встановили осіб, причетних до його організації, і заблокували незаконну передачу українського майна.

За матеріалами СБУ іспанський суд наклав арешт на морські судна, після проведення невідкладних слідчо-оперативних дій їх буде повернуто у власність України. А посадовцям держпідприємства та їхнім спільникам, причетним до оборудки інкримінують ст. 111-2 Кримінального кодексу – (пособництво державі-агресору).

Нагадаємо, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) оголосив про аукціони з продажу двох об’єктів нерухомості – активі на балансі ПАТ «Промінвестбанк», котрий нині ліквідується.

Раніше Кабмін оголосив про намір розділити між державними структурами конфіскованих активів дочок російських банків – МР Банку (екс-Сбербанк) і Промінвестбанку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності