Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“Російський легіон” в лавах ЗСУ, – Командування поки нічого не коментує

У Збройних силах України з’явився легіон “Свобода Росії”. До нього входять добровольці із числа колишніх російських військових. Чи варто вірити росіянам-перебіжчикам – надзвичайно складне запитання, але ось пропагандистське значення такий легіон можа мати досить велике.

Про появу такого підрозділу в ЗСУ йдеться в повідомленні легіону в телеграмі, опублікованому ввечері у вівторок, 29 березня.

Командування ж ЗСУ поки нічого про це не коментує.

Зазначається, що перші добровольці “Свободи Росії” з числа колишніх російських військовослужбовців вже почали індивідуальну додаткову підготовку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зокрема, під керівництвом інструкторів зі Збройних сил України стартувало вивчення гранатомета NLAW.

“Крім того, командири підрозділів легіону ознайомилися з оперативною обстановкою на фронтах і висловили спільне побажання від усіх добровольців провести перший бій проти ланцюгових собак режиму Путіна – “кадирівців”, – йдеться в повідомленні.

Вступ до легіону – виключно на добровільній основі. Російські військовополонені пишуть відповідні заяви, після чого кожен кандидат проходить перевірку в Службі безпеки України та контррозвідці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Перебуваючи в легіоні “Свобода Росії” російські військові продовжують воювати у своїй формі, але з українськими знаками розрізнення. Зараз він налічує декілька сотень бійців.

Легіонери воюють нарівні з українськими захисниками й отримують якісне харчування та медичну допомогу, про які могли лише мріяти у складі ЗС РФ.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності