Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Розбійний напад з пограбуванням

Минулого тижня четверо осіб у масках проникли до приміщення відпочинкового комплексу «Трембіта» у селищі Делятин Надвірнянського району. Невідомі напали на 47-річного власника та його співмешканку, їх зв’язали. З готелю викрали цінні речі. Потерпілий помер від отриманих травм по голові та тулубу.

21 травня, під час брифінгу обласний прокурор Ігор Настасяк дотепно заявив, що без сумніву це була насильницька смерть.
Наразі правоохоронці допитали працівників готелю та жителів Делятина, які мешкають неподалік відпочинкового комплексу. Також переглянули відео із камер спостережень, які були увімкнені на той час. Відомо тільки те, що нападники були у масках, каже Настасяк.

Також є інформація, що приїхали нападники на машині з донецькими номерами – зараз ця інформація перевіряється правоохоронцями. За словами прокурора місцеві жителі розповіли, що вбивці спілкувалися російською мовою.
Хоча саме використання російської мови та номерів з чужими номерами у туристичному Карпатському краї було б дуже доречним з метою відвернути від себе увагу в чужий бік, тому слідству слід було б врахувати і цю версію, якщо вбивці насправді були місцевими.

Наразі головна версія слідства – розбійний напад з пограбуванням.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Коли гуцул хоче «пімститиси», він за кріса чи пістоля нині не береси, бо то нинька буде дорого відкупитиси, тому гуцул йде від мольфара і просит го аби він щось тому кривднику поробив (наворожив), чи на смерт чи ще яку напаст», – кажуть місцеві.

Загалом за фактом розпочали кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених п. п. 6,12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 187 КК України. Нападникам загрожує 15 років ув’язнення.

Підготував Петро Дуля

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності