Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Розбій” зник із проєкту нового Кримінального кодексу України

В проекті нового Кримінального кодексу України відмовилися від такого складу злочину, як розбій. Робоча група, яка працює над кодексом, вирішила, що такі дії повинні кваліфікуватися за сукупністю злочинів як грабіж, поєднаний з насильством. Про це повідомив в соцмережах член робочої групи, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, Микола Хавронюк.

Також буде відсутня в новому КК і стаття про привласнення і розтрату, оскільки особа заволодіває чужим майном, яке було ввірено їй чи перебувало в її віданні або ж щодо якого вона здійснювала адміністративно-господарські повноваження і водночас зловживала довірою до неї або таємно заволоділа цим майном.

Загалом новий розділ оновленого Кримінального кодексу «Злочини проти власності, фінансів та господарської діяльності» практично завершений, за винятком декількох спірних моментів.

У розділі визначені терміни «заволодіння чужим майном», а також «ознаки складу злочину», які підвищують на один та два ступеня тяжкість злочинів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також завершено роботу над підрозділом з відповідними кримінальними проступками :

  • протиправне заволодіння чужою річчю, що спричинило неістотну майнову шкоду;
  • протиправне заволодіння знайденою або чужою річчю, що випадково опинилася у особи;
  • необережне знищення або пошкодження чужого майна.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності