Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Розенко: Підвищувати тарифи на газ і послуги ЖКГ далі нікуди

В Україні немає підстав для збільшення в 2017 році комунальних тарифів і ціни на газ. Про це заявив віце-прем‘єр-міністр України Павло Розенко, передає прес-служба уряду.

«Я впевнений, поки немає економічних передумов підвищувати ціни на газ і послуги ЖКГ. Станом на кінець січня я не бачу ніяких мотивів для підвищення цін на газ і ЖКГ-послуги протягом 2017 року. Не треба лякати людей! Коли прийде час, уряд не буде ховатися, а відкрито повідомить українцям про підвищення тарифів», – сказав Розенко.

На його думку, нинішня ціна на газ в Україні вже відповідає європейській і є економічно обґрунтованою.
«Підвищувати далі вже нікуди», – зазначив віце-прем’єр-міністр.

Розенко також зазначив, що у зв‘язку з підвищенням мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 до 3200 грн розмір призначених субсидій у цьому опалювальному сезоні не буде переглядатися. Перерахунок відбудеться лише до наступного отопсезону.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, в березні 2017 року запланований останній етап підвищення цін на електроенергію в Україні. Так, з першого березня при споживанні до 100 кВт*год доведеться платити 90 копійок, кожен наступний кіловат коштуватиме 168 копійок. При цьому окремого тарифу для тих, хто споживає понад 600 кВт*год, не буде.
Приміром, сім’я, яка кожен місяць витрачає 200 кВт*год електроенергії, що на даний момент платить за світло 258 гривень. Вже в березні за цей же обсяг енергії доведеться заплатити 336 гривень.

Що стосується газу, експерти у сфері енергетики впевнені: у 2017-му повинен подорожчати газ. діючому тарифі закладена вартість імпортного газу – 185 доларів за тисячу кубометрів, а в бюджеті на 2017 рік передбачено, що блакитне паливо для України подорожчає до 245 доларів.

Як підрахував екс-начальник Управління по зв’язках з громадськістю «Нафтогазу» Валентин Землянський, газ, згідно з формулою Кабміну, в наступному році буде коштувати 9600 гривень за тисячу кубометрів (на даний момент 6800 гривень). У той же час експерт Юрій Корольчук переконаний, що економічно обґрунтований тариф на газ зросте наступного року на 25-60% (до 8,5-11 тисяч гривень). Якщо ж тариф на газ не переглядати, відзначають економісти.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності