Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Розкол у Болгарській церкві через питання підтримки ПЦУ

Синод Болгарської православної церкви під керівництвом патріарха Неофіта підтримав рішення про винесення на голосування питання про підтримку Православної церкви України, повідомляє болгарська ІА Faktor.bg.

За відповідне рішення проголосувало 8 членів Синоду, і ще 7 зі скандалом висловилися проти автокефалії.

Перед проведенням Синоду була проведена акція в підтримку Московського патріархату і закликом засудити дії патріарха Варфоломія з надання Томосу ПЦУ.

Сім митрополитів попросили патріарха і Синод підтримати позицію РПЦ і УПЦ МП з приводу своєї територіальної цілісності і хотіли оголосити Вселенського патріарха Варфоломія єретиком.d6e9b721f073ea02399d4bb5d774e703

ФОТО: Патріархи Неофіт та Кіріл

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Патріарх Неофіт у відповідь заявив, що Україна є незалежною державою і повинна мати автокефальну церкву. Після цього на Синод будуть виносити рішення про те, визнавати ПЦУ чи ні.

Як повідомлялося, раніше митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що Російська Православна Церква буде протистояти діяльності ПЦУ і буде переконувати інші церкви не визнавати українську і сіяти розбрат серед віруючих українців.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності