Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Розміри аліментів підвищено до 1944 і 1559 гривень

В Україні розміри аліментів підвищені до прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Аліменти на дитину до 6 років становлять 1 559 гривень, до 18 років – 1 944 гривень.

Про це на засіданні уряду повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, забувши при цьому уточнити, скільки для цього повинен заробляти сам платник аліментів.

За словами Петренка, на сьогодні збільшено мінімальний розмір аліментів до прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Відзначимо, з 1 липня для дітей у віці до 6 років прожитковий мінімум становить 1 559 гривень, для дітей від 6 до 18 років – 1 944 гривень.

Крім того, посилено відповідальність за перешкоди в спілкуванні з дитиною; введена необхідність подавати довідку про відсутність заборгованості понад 6 місяців для претендентів на держпосади; скорочений термін, після якого вводяться обмеження для боржників.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Петренко також зазначив, що вступив в силу другий пакет новацій, яким запроваджено преференції для батьків. Також законодавчо зрівняли в правах з виховання і можливості виїзду за кордон з дитиною обох батьків, які сумлінно виконують свої обов’язки.

Нагадаємо, що на сьогодні з неплатників аліментів стягнули за півроку понад 2,7 млрд гривень боргів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності