Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Розпад НАТО, – пророцтво президента Ірану в Москві

Президент Ірану Ібрагім Раїсі 20 січня виступив у Державній думі Росії в Москві. У своїй промові він, зокрема, розкритикував Сполучені Штати і союз НАТО. За словами Раїсі, НАТО «займається проникненням у географічні простори країн під різними приводами», протистоїть «незалежним демократіям» та «традиціям народів».

Це, на думку іранського президента, врешті-решт призведе до розпаду НАТО.

Раїсі також похвалив російського президента Володимира Путіна за співпрацю з Іраном у Сирії.

19 січня іранський президент зустрівся з Путіним у Кремлі. Він назвав відносини Росії з Іраном, який перебуває під жорсткими санкціями США через свою ядерну програму, «постійними і стратегічними». Він також передав Путіну проєкт домовленості щодо стратегічної співпраці на 20 років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раїсі вважається представником жорстких консервативних кіл іранського керівництва. Верховним лідером Ірану є аятола Алі Хаменеї, проте президент зазвичай представляє країну у зовнішніх відносинах.

З моменту свого обрання минулого року Раїсі веде політику зближення з Москвою та Пекіном. Іран, зокрема, має намір стати повноправним членом Шанхайської організації співпраці.

21 січня в Індійському океані відбудуться спільні російсько-китайсько-іранські військові навчання.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності