Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Розпочався судовий процес над експрезидентом Франції Саркозі та… його адвокатом

Колишній президент Франції постав перед судом через обвинувачення в хабарництві та в спробах впливу на органи юстиції. Разом з ним обвинувачується також його адвокат.

Ніколя Саркозі став першим французьким президентом після Другої світової війни, котрий обвинувачується в корупції

У Парижі розпочався судовий процес щодо колишнього президента Франції Ніколя Саркозі. Експрезидента підозрюють у хабарництві та в спробах впливу на органи юстиції, повідомляє інформагенція dpa з посиланням на французькі ЗМІ.

65-річний консервативний політик, котрий перебував при владі з 2007 по 2012 рік, неодноразово відкидав звинувачення. Разом із Саркозі на лаві підсудних опинився і його адвокат Тьєррі Герцог, котрий тривалий час співпрацював з колишнім французьким президентом. Третім обвинуваченим є колишній генеральний адвокат при Касаційному суді вищої судової інстанції країни – Жільбер Азібер.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомив новинний телеканал BFMTV з посиланням на адвоката Азіберта, 73-річний підсудний не з’явився до суду. Адвокат хотів клопотати про відстрочення судового розгляду, повідомив канал.

Повідомляється, що Саркозі інкримінують протизаконну спробу отримати 2014 року через свого адвоката таємну інформацію, що стосувалася ще однієї справи проти нього. Слідчі переконані, що тоді Саркозі через свого адвоката намагався підкупити прокурора в суді. Обвинуваченим загрожує покарання в вигляді позбавлення волі на строк до десяти років і штраф у розмірі одного мільйона євро.

Саркозі став першим французьким президентом після завершення Другої світової війни, котрий обвинувачується в корупції, уточнює інформагенція AFP.

Нагадаємо, що раніше поліція Франції затримала і допитала екс-президента Ніколя Саркозі, а ще раніше він програв першу апеляцію у справі про корупцію.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності