Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Розшукуваний екс-генпрокурор Грузії став прокурором Одещини

Перше гучне призначення при щойно призначеному голові Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі відбулося: новим прокурором Одеської області став колишній генеральний прокурор Грузії Зураб Адеішвілі.

Офіційно новину про призначення Зураба Адеішвілі прокурором Одеської області ще не оголосили, проте це підтвердили вже кілька незалежних один від одного джерел, у тому числі і в адміністрації Президента України.
Зураб Адеішвілі, будучи Генеральним прокурором Грузії в команді свого президента Саакашвілі, відомий своєю фанатично непримиренною нетерпимістю до корупції, тому можна тільки поспівчувати тим злодійкуватим чиновникам, що зараз перебувають на своїх посадах в Одеській області, які тільки подумають про якийсь «спротив» новому прокурору.

Довідка:
43-річний Зураб Адеішвілі – грузинський юрист і політичний діяч, який встиг побувати членом Ради Юстиції Грузії, головою парламентського комітету з юридичних питань, законодавству та адміністративній реформі.
Після «революції троянд», в 2003 році зайняв пост міністра юстиції Грузії.
У 2004 році був призначений міністром державної безпеки, а потім генеральним прокурором Грузії і пропрацював на цій посаді до січня 2008 року.
В 2008 році – керівник адміністрації президента Грузії Михайла Саакашвілі.
З кінця 2008 по 2012 рік – міністр юстиції Грузії.

Зураба Адеішвілі, який також, як і Саакашвілі, покинув країну після зміни в Грузії влади, на основі запиту влади Грузії розшукує Інтерпол. Адеішвілі звинувачується в перевищенні службових повноважень, зловживанні службовим становищем, в організації нелюдського та принизливого поводження з ув’язненими, у фальсифікації доказів кримінальної справи і провокуванні скоєння злочину. У січні 2013 року Тбіліський міський суд заочно обрав стосовно Адеішвілі в якості запобіжного заходу попереднє ув’язнення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що прийнявши українське громадянство, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі позбавив Грузію правового шансу його екстрадувати, про це «Грузії.Online» заявила міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані.

«М.Саакашвілі, який стверджував, що для нього Грузія і грузинське громадянство – це головне, відмовився від цього громадянства, віддавши перевагу посту губернатора. Згідно з правовим процедурам, ми самі повинні витребувати автентичну, завірену копію акта Президента П. Порошенка, на підставі чого почнеться процедура припинення громадянства», – зазначила міністр юстиції Грузії.

Формально сьогодні Михайло Саакашвілі все ще грузинський громадянин, проте, фактично громадянство Грузії йому вже більше не належить, оскільки він отримав громадянство іншої країни. Він має право сам звернутися з метою припинення грузинського громадянства, надавши відповідні документи.

«Це не тривала процедура. У всякому разі, він, уже як колишній громадянин, зробив вибір. Зараз має бути оформлено все офіційно», – сказала Тея Цулукіані.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Окрім того міністр юстиції Грузії пояснила, що Конституція України забороняє українцям екстрадувати свого громадянина в іншу країну.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності