Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Рудий американський чувак знову перемагає

Ще в одному американському штаті дозволили Дональду Трампу брати участь у праймеріз Республіканської партії. Таке рішення ухвалив суд штату Колорадо. Суддя лише вказала, що 45 президент США причетний до нападу на Капітолій 6 січня 2021 року.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Окружна суддя Сара Уоллес заявила, що Трамп може залишитися на первинних виборах, оскільки залишається незрозумілим, чи стосується 14 поправка до Конституції США президентів. Суддя пояснила своє рішення «суперечливими тлумаченнями» поправки.

Зазначимо, що після громадянської війни в США до Конституції була внесені 14-а поправка, яка наголошує, що жодна особа, яка брала участь у повстанні або бунті проти уряду, не може балотуватися на держпосаду. Ініціативна група американців звернулася до суду, аби заборонити Трампу балотуватися на вибори.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначається, що рішення суду Колорадо було третім в США. Минулого тижня Верховний суд Міннесоти заявив, що Трамп може брати участь у праймеріз, а Мічиганський суддя постановив, що Конгрес повинен вирішувати, чи може колишній президент йти на вибори.

Нагадаємо, що британське видання The Economist назвало 45 президента США Дональда Трампа найбільшою небезпекою для світу у 2024 році. Звісно, ця загроза посилиться у разі його обрання на пост президента.

Попереду Трампа очікує декілька судових процесі. Наприклад, Трампу висунуто 13 звинувачень у штаті Джорджія, причому прокурори стверджують, що він намагався змінити результати виборів у цьому штаті.

Водночас суддя американського штату Мічиган постановив, що колишній президент США Дональд Трамп залишиться у первинних виборчих бюлетенях штату для виборів 2024 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності