Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Чехія вирішила послати в Україну 4006 артилерійських снарядів на допомогу проти російської агресії

Чехія пошле Україні 4006 артилерійських снарядів калібру 152 мм приблизно за 49 млн 460 тис. гривень (37 мільйонів корун чеських).

Таке рішення ухвалив чеський уряд 26 січня 2022 рокуповідомляє спеціальний кореспондент CRCMedia з посиланням на пресове повідомлення Міністерства оборони Чеської Республіки.

Заплановано з представниками України укласти договір дарування, додають експерти КРЦ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами очільника спеціальної моніторинґової місії КРЦ подаровані артилерійські снаряди калібру 152 міліметри чеська армія використовувала для самохідних гарматних гаубиць DANA, які згодом неможливо буде використовувати в нових гарматах, які Чехія куплятиме у Франції. Причина: стандарти НАТО калібр 155 мм.

Міністр оборони Чеської Республіки Яна Чернохова, яка пропозицію подала кабінету міністрів, вважає дар за важливий жест солідарності. Чехія подарунком хоче зміцнити обороноздатність України. Про схвалення також інформувало міністерство на своїх сторінках www.army.cz.

“Ми довготривало розвиваємо співпрацю з Україною та підтримуємо її шлях до демократії. У нашому розпорядженні є відносно широкий спектр ґатунків, від політичної та дипломатичної підтримки аж до конкретних виступів, як подарунок боєприпасів, що я вважаю важливим жестом солідарності”, – мовив міністр оборони після рішення чеського уряду.

“Посилення обороноздатності України є в інтересах Чеської Республіки, оскільки це допоможе зменшити ризик збройного конфлікту у Східній Європі”, – додав Якуб Файнор з прес-служби Міноборони ЧР.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності