Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Ринок ПК впав на рекордні 10%

Світова комп’ютерна галузь як і раніше знаходиться в занепаді, про що свідчать дані аналітичних агентств IDC і Gartner. За їх попередніми оцінками, поставки настільних ПК і ноутбуків знизилися на рекордну величину.

У Gartner повідомляють, що в четвертому кварталі 2015 обсяг глобального ринку ПК зменшився на 7% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Цей квартальний спад виявився сьомим поспіль. Експерти IDC зафіксували зниження відвантажень на 6%.

Обидві дослідницькі компанії оцінюють скорочення комп’ютерної індустрії на 10% в 2015 році щодо 2014-го – приблизно до 314-316 млн пристроїв, що відповідає рівню кризового 2009 року. Перш ринок ніколи не падав сильніше 4%. Згідно з прогнозом IDC, в 2016 році світові поставки настільних і портативних комп’ютерів впадуть на 4%.

Виробники стикаються з низкою проблем в розвинених країнах, де багато людей відмовляються купувати громіздкі десктопи, говорить аналітик Gartner Микако Китагава (Mikako Kitagawa). На ринках, що розвиваються основним інтернет-пристроєм для споживачів є смартфон, а основним обчислювальним засобом – планшет, зазначив фахівець.

Найбільшим виробником персональних комп’ютерів залишається Lenovo, чия частка в жовтні-грудні 2015 року склала 19% проти 17% роком раніше. Слідом за китайською компанією йде американська HP.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності