Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

САДОВИЙ ХОДИТЬ ПО ЛЮСТРАЦІЙНОМУ ЛЕЗУ

Минулої п’ятниці, 19 червня, під час сесії Львівської міської ради до зали увірвалися члени садово-городнього кооперативу «Червона калина» з вигуками «Ганьба» та «Люстрація мера».

Люди вимагали узаконення їхнього садово-городнього кооперативу, землею якого вони користуються вже десятки років. Власне, на попередніх сесіях депутати Львівської міської ради підтримали людей і проголосували за ухвалу, якою виділили цьому садово-городньому кооперативу на вул. Лукасевича майже 50 га землі. Однак мер Львова Андрій Садовий наклав вето на цей документ.

Тому цього дня люди прийшли з протестом під Львівську мерію. Мабуть злякавшись наслідків, після докладного вивчення документів мер Львова відкликав своє вето і підготував ухвалу, якою людям таки виділяють землю під… садівництво. Документом передбачено «погодити садово-городньому товариству «Червона Калина» місце розташування земельних ділянок та надати дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок орієнтовної площею 49,8 га, обмежених вул. І. Лукасевича – вул. Брюховицькою – лісовим масивом Брюховицького лісництва в оренду терміном на 5 років для ведення садівництва за рахунок земель сільськогосподарського призначення».

Депутати справедливо назвали цю ухвалу окозамилюванням.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Голова депутатської земельної комісії Руслан Валько запропонував доповнити документ змінами в генплані, на що мер оголосив перерву, а люди увірвалися в сесійну залу з вигуками «Ганьба».

Після тривалої перерви, мер Львова Садовий пояснив, що їм удалося знайти компроміс.

«Ми виділимо 50 тис. грн з бюджету для внесення змін у зонінг території цього району. А наразі я підписую цю ухвалу», – сказав він.

Підготував Ярослав С.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності