Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Садовий – кандидат Коломойського?

Цим кандидатом в президенти, на думку Дроздова, є ніхто інший, як міський голова Львова Андрій Садовий.

«Коломойському не потрібно переїжджати до Львова. Він уже у Львові – в особі Андрія Садового.

Кілька тижнів тому інтернет облетіло фото, де вся управлінська челядь Коломойського красується на терасі львівської Ратуші разом із Садовим. Ця зустріч – більш ніж знакова. Нагадаю, яксамраз у ті дні відбувався грандіозний шухер між Коломойським і Порошенком. Інсайдерські джерела кажуть, що Коломойський емоційно розглядав варіант антипрезидентського бунту з метою усунення Порошенка. Ціль зустрічі делегатів Коломойського з Садовим полягала в простому питанні: Андрію Івановичу, ви готові в разі дострокових президентських виборів стартувати на президента за повної фінансової та медійної підтримки дніпропетровського клану? Все вказує на те, що зубри Коломойського отримали у Львові відповідь: так.

Садовий уже не приховує своїх амбіцій стати президентом. Більш ніж очевидно, що президент Садовий – повністю креатура Коломойського. Більш залежного й олігархічного президента годі собі буде уявити. Вітання Коломойському – він уже має свого топ-кандидата. Навіть більше – в особі львівського мера Коломойський має союзника на випадок «потрясінь» чи чогось схожого на це.
Що з цього випливає? Перше: Садовий став відкритим ворогом Порошенка, і останній дуже скоро почне демонтаж гегемонії «Самопомочі» у Львові. Друге: Коломойський суттєво похитнувся на загальноукраїнському рівні, відтак йому треба суттєво укріплятися на рівні регіональному.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І тут треба пояснити архіважливу річ: Галичина і її столиця Львів виходить на першу роль у всіх майбутніх виборах. Це нарешті стало можливим завдяки втраті проросійського Криму й Донбасу. А це означає, що олігархат почне битву за свої впливи в Галичині. Коломойський, будучи прозірливим і передбачливим, уже застовбив свою територію. У нього – право першої ночі з Садовим.
Для Андрія Івановича це не вперше – лягати під когось. Починаючи з 2010 року, львівський мер перебував повністю під донецькими. Прямим патроном Садового був Борис Колєсніков. Ключові підряди й субпідряди до Євро‑2012 отримували донецькі структури, а кришування Садового мало єдину ціну – аби той слухняно підписував усі акти виконаних робіт за завищеними цінами. Усі появи Садового на днях народження «папіка» Януковича – логічні й органічні. Львів через Садового повністю належав донецьким.

Імовірні наслідки тандему Садовий=Коломойський для Львова – більш ніж руйнівні. Під омофором Садового олігарх почне скупляти все підряд, і наші рагулі мілкого та середнього пошиву почнуть у чергу ставати на продаж. Маючи першість в отриманні рефінансування від Нацбанку, Коломойський оперує багатомільярдними ресурсами. Всі значимі бізнес-середовища Львова є маленькими акваріумними рибками для такої акули, як він. Повноцінний похід Коломойського на Львів буде підсилюватися іміджевими ігрищами, які йому влаштовуватимуть новоявлені «герої» на зарплаті (усілякі «сотники»та «чесні борці з корупцією»).
Єдина надія – на те, що Садовий буде собою. Тобто – він у своєму фірмовому стилі просто-напросто кине Коломойського. І тоді в нас буде новий мер. Ну але це вже інша історія, і розпочатися вона може дуже скоро», – пише журналіст.

Звісно, що, коли про це уже давно говорить ледь чи не вся Україна, Дроздов цим нікому «Америки не відкрив», але його аргументація таки заслуговує на певну увагу читача.

Джерело: Про все

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності