Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Садовий засвітився з резидентом Кремля

Спецпосланець Кремля і особистий соратник Путіна Кірсан Ілюмжинов відвідав нещодавно Львів. Його візит не був аж ніскілечки таємним. Адже добродія Ілюмжинова прийняв мер Львова Андрій Садовий, і навіть провів екскурсію містом своєму гостеві. З цього приводу придворний сайт Кірсана Миколайовича вустами політолога ФІДЕ Андрія Сєрєнка подав трактування цієї поїздки:

«Илюмжинов во Львове – это новый тренд российской политики в отношении Украины».

Звісно, офіційно Садовий приймав Кірсана Ілюмжинова як президента ФІДЕ – Міжнародної федерації шахів. Справа в тім, що львів’янка Марія Музичук виграла чемпіонат світу з шахів серед жінок, і тепер між нею та китаянкою Хоу Іфань має відбутися матч за титул чемпіонки світу. Так ось, добродій Ілюмжинов прилетів до Львова, аби нібито особисто обговорити це питання з мером міста.

Ідея благородна. Але виникає запитання: для чого мер гордого галицького міста зустрічався з особою, яка вважається яскравим представником кремлівської системи, не без допомоги якої Ілюмжинов і обійняв президентську посаду? У період останньої кампанії за пост президента ФІДЕ Ілюмжинов декілька разів зустрічався з Путіним, і російські посольства по всьому світу працювали на забезпечення голосів національних федерацій різних країн світу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ілюмжинов не лише отримував смачні призначення у російській вертикалі влади, а й відіграє «посланця доброї волі», зустрічаюсь з різними світовими паріями – однодумцями РФ, від Каддафі і Башара Асада до Саддама Хусейна, не говорячи про божків та диктаторів рангом поменше.

У даному контексті слова про нові тренди російської політики є дуже цікавими. Нині важко сказати, що в голові Ілюмжинова, але без санкції Кремля він навряд чи міг би приїхати. Звісно, мова тут навіть не про шахи, бо вони в даному контексті займають вторинну роль у порівнянні з політичними ризиками: як може мер Львова недооцінювати той факт, що він зустрічався не лише з президентом ФІДЕ, а й з відвертим російським агентом впливу? І хто взагалі лобіює цього «президента» у коридорах української влади? Адже сам Ілюмжинов написав, що незабаром він збирається зустрітися з Петром Порошенком.

Якщо навіть сказаного мало, то варто додати, що фактичним спонсором ФІДЕ є нинішній керівник російської Федерації шахів Андрій Філатов, – права рука путінського олігарха Геннадія Тимченка… який потрапив під санкції ЄС, до речі.
Ось такі ось пішаки…

P. S. Добре, що помічник президента РФ Сурков не очолив теж якоїсь світової Федерації, а то б почалося…
P. P. S. А ось це пишуть про візит Ілюмжинова у російських ЗМІ, подаємо мовою оригіналу:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вот как прокомментировал ситуацию с визитом президента FIDE политолог Андрей Серенко:

«Только, что говорил с президентом FIDE по телефону. Илюмжинов: «Встреча во Львове была неожиданно очень теплая и очень добрая. Чистый спокойный город, красивые девушки, доброжелательный настрой людей. Общался не только с мэром Львова и депутатами городского совета, но и с обычными горожанами. Никто не хочет войны. Одна женщина, как она сама себя назвала – «москалька» – подошла на улице (я ходил везде совершенно спокойно, безо всякой охраны) и сказала: «Передайте Путину – мы не хотим войны». Илюмжинов будет поддерживать идею проведения шахматного чемпионата во Львове. Зная о характере отношений Кирсана Николаевича с Кремлем, рискну предположить, что с этого визита президента FIDE во Львов может начаться новый курс России в отношении Украины. Илюмжинов предлагает сыграть «партию мира» и в ней проигравших не будет. Впереди – визит Илюмжинова в Киев и его встреча с президентом Украины Петром Порошенко. Будем ждать и надеяться на мир». http://teegin-gard.livejournal.com/

За матеріалами вітчизняних і закордонних ЗМІ

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності