Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

“Самоволка” саперу обійдеться у 5 років ув’язнення

Франківський районний суд Львова ув’язнив на 5 років солдата за те, що той на місяць залишив військову частину. Військовий заявив, що покинув місце служби, бо посварився з дівчиною і напився.

Як вказаноу матеріалах справи, з 7 квітня 2022 року львів’янин Юрій Кінаш був зарахований до особового складу військової частини та призначений на посаду сапера-інженера саперного взводу. 4 червня солдат самовільно залишив військову частину та не з’являвся на місце служби до 6 липня.

6 липня Юрій Кінаш добровільно прийшов до головного управління Державного бюро розслідувань (ДБР) у Львові. А вже пізніше, під час судового розгляду цієї справи 12 серпня, він заявив, що «наміру покидати військову частину на зовсім у нього не було» .

«Підстава залишення ним військової частини була викликана тим, що він посварився з дівчиною , у зв`язку з чим випив, а тому не міг у нетверезому стані піти на службу. У вчиненому щиро розкаюється, просить суворо не карати, бажає повернутися до військової частини та продовжити службу», – вказано у судовому вироку.

Втім, на думку суду, прокурору вдалося довести, що Юрій Кінаш умисно, хоч і не назавжди, покинув місце служби. Водночас суд визнав пом’якшувальними обставинами те, що солдат добровільно прийшов до ДБР та сприяв слідству.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Стаття, за якою судили Юрія Кінаша, передбачає позбавлення волі від 3 до 7 років. Суддя Франківського райсуду Василь Кузь на засіданні 12 сепрня призначив Кінашу 5 років ув’язнення.

Цей вирок набуде чинності, якщо Юрій Кінаш упродовж 30 днів не оскаржить його в суді.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності