Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Савченко – ще два місяці арешту. Чи краще лікування?

Шевченківський районний суд Києва продовжив на два місяці арешт народного депутата України Надії Савченко, яка підозрюється в підготовці терактів у Верховній Раді.

«Клопотання прокурорів задовольнити. Продовжити терміни утримання під вартою для Савченко до 13 липня», – зазначив під час засідання суддя Павло Слободянюк.

Прокурор Головної військової прокуратури Олександр Банник клопотав про продовження арешту Савченко, оскільки слідство, яке ведеться майже два місяці, ще не завершене. На його думку, в разі зміни запобіжного заходу, підсудна може тиснути на свідків, впливати на хід розслідування або взагалі переховуватися від слідства.

Сама Надія Савченко відмовилася від дачі свідчень. Прокурор зазначив, що озвучена їй «підозра підтверджується свідченнями інших свідків». Банник додав, що слід провести ще кілька експертиз, допитати 80 осіб в різних регіонах України, а також на території проведення операції Об’єднаних сил у Донецькій та Луганській областях.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас державний адвокат Савченко Юлія Ткач протестувала проти клопотання прокурора.

Нагадаємо, що раніше від Савченко пішли її адвокати.

Ще, раніше Генпрокуратура встановила імена та посади російських офіцерів, які надали Надії Савченко зброю для підготовки теракту в Києві.

Також після виступів у суді Надії Савченко чимало її колег по Парламенту та політологів пишуть у соцмережах, чи не варто замінити їй ув’язнення медичним обстеженням та, при необхідності, примусовим лікуванням, адже на їхню думку, жінка, явно, не при тямі?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності