Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

СБУ встановила особу організатора вбивства К. Гандзюк. Почато розшук

Ключовий підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк оголошений в розшук Службою безпеки України. Інформацію про підозрюваного у злочині Олексія Левіна (Москаленка) оприлюднено на сайті Міністерства внутрішніх справ у розділі осіб, які переховуються від досудового розслідування.

Левін зник ще 19 серпня 2018 року, а на його затримання є дозвіл суду. Він проходить за ч. 2 п. 4, п. 6, п. 11, п. 12 ст. 115 (організація вбивства, здійсненого з особливою жорстокістю, з корисливими мотивами, групою осіб) Кримінального кодексу.

Раніше Левіна засудили  на 15 років за організації убивств та нападів на водіїв на Херсонщині, а його батька – до довічного ув’язнення. Доведена кількість вбивств – 15.

Нагадаємо, напад на виконуючу обов’язки керуючого справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк було скоєно 31 липня в Херсоні. Невідомий облив її сірчаною кислотою, через що чиновник отримала хімічні опіки тулуба, руки й обличчя (понад 35% тіла).

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поліція затримала п’ятьох підозрюваних у скоєнні злочину. Один з організаторів нападу на активістку служив у поліції та брав участь в АТО.

4 листопада Катерина Гандзюк померла у лікарні. Слідчі змінили кваліфікацію нападу на чиновника Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк, назвавши його як закінчений злочин. В цей же день в містах України пройшли акції пам’яті активістки Катерини Гандзюк.

5 листопада поліція передала справу про вбивство Гандзюк для розслідування в СБУ. У нашому спеціальному інтерв’ю політолог Олександр Палій розповів, що смерть Катерини Гандзюк не переросте в масові зіткнення силовиків і активістів.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідство висунуло 12 версій стосовно замовників вбивства активістки Катерини Гандзюк, але основними є три.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук повідомив, що мер Львова Андрій Садовий доручав херсонської організації «Самопоміч» збирати компромат на Гандзюк та озвучував погрози на її адресу. Також у мережі був поширений аудіозапис телефонної розмови Садового, в якому йшлося про активістку.

12 листопада у справі про вбивство Гандзюк був заарештований колишній помічник народного депутата Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Мер Херсона Володимир Миколаєнко зазначив, що Катерина Гандзюк знала прізвище замовника нападу на себе.

4 грудня Генпрокуратура назвала головного організатора нападу на Гандзюк. Генеральний прокурор Юрій Луценко озвучив прізвище підозрюваного – Левін, який втік з України в день, коли поліцейські затримали перших підозрюваних у справі Гандзюк. Народний депутат Мустафа Найєм зазначив, що Левін (справжнє прізвище – Москаленко) є помічником депутата Херсонської облради Миколи Ставицького. Наразі він перебуває в Домінікані.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пізніше Луценко заявив, що йому відоме прізвище і замовника Гандзюк. Він також прокоментував інші резонансні розслідування.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності