Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Ще одна небезпечна хвороба, яку поширюють собаки

В результаті важливого дослідження вчених з США вдалося з’ясувати, що собаки можуть стати джерелом виникнення нових епідемій грипу.

Поширення вірусів грипу серед собак небезпечно тим, що їх рівень генетичної різноманітності майже так само високий, як і серед людей. Експерти стверджують, що вірус “навчиться” заражати і людей, пристосовуючись до нових порід собак.

Американські вірусологи дізналися про спалахи грипу серед собак в китайських провінціях і запросили у колег для аналізу проби з джерелом захворювань, пише MedicalXpress.

Виявилося, що ці віруси містять в собі фрагменти геномів трьох різних штамів грипу, H1N1, H3N8 і H3N2, які до цього вражали тільки людей, птахів і свиней, але не собак. Вчені вважають, що нове сімейство патогенів, що належать до групи H1N1, поширюється повітряно-крапельним шляхом і здатне заражати як собак, так і свиней.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Поки незрозуміло, чи може цей вірус проникати і в організм людей – зараз вчені з’ясовують це, проводячи досліди на культурах людських клітин. Фахівці вважають, що потрібно вжити заходів щодо обмеження поширення грипу у собак.

Тож до небезпечного сказу, особливо у літню спеку, різноманітних гельмінтозів та ін. захворювань, які поширюють наші чотирьохлапі друзі тепер можна додати ще одне захворювання.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності