Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

ЩЕ ОДНА ПАРТІЯ І СОТНИК

З 2014 року в Україні вже якось так повелося, що не громадська організація відкривається чи партія або реанімується якийсь старий проект, то відразу на їх чолі спливають або герої першого чи другого Майдану, або відразу сотник. І особливо це стало актуальним напередодні місцевих виборів.

Не стала винятком й «Українська галицька партія», яка створила міську організацію у Львові та обрала її головою сотника Самооборони Майдану Андрія Жупника.
Жупника обрали за результатами установчих зборів Львівської міської організації партії, що відбулися 29 травня, інформує прес-служба УГП.
38-річний львів’янин Андрій Жупник під час подій на Майдані минулого року був сотником 15 сотні Самооборони, брав участь у довготерміновій акції протесту проти «мовного» закону влітку 2012 року, та у подіях Помаранчевої революції 2004 року.
«Навряд чи позитивні зміни в державі підуть з Києва. Ті люди, які сидять у Києві, не будуть думати, як створити у Львові робочі місця. Насправді Київ дивиться на Львів і очікує активних кроків від нас. Кращі зміни можна будувати з ініціативи місцевої громади, з Галичини, і, таким чином, подавати приклад для інших регіонів України. Тому є велика надія на децентралізацію, можливо, тоді з’явиться пласт відповідальних чиновників та мудрих управлінців», – наводить слова Жупника прес-служба УГП.
Також, за його словами, міська організація УГП спільно з громадськими організаціями та лідерами домагатиметься реформ на рівні Львова, зокрема вдосконалення міської інфраструктури.
Що до самої партії, то Українська галицька партія (УГП) була офіційно зареєстрована Мін’юстом лише 18 серпня 2014 року, хоча про спроби її створення у Львові говорили уже кілька років, а електоральні перспективи ще тоді не створеної партії стали об’єктом уваги соціологів.
Головою партії є редактор часопису «Галицька брама» Ігор Мельник.
Також серед членів партії виділяються Орест Друль (заступник голови Політради УГП, керівник «Західної аналітичної групи», аналітик, публіцист), Василь Полуйко (голова Центральної контрольно-ревізійної комісії УГП, керівник Західноукраїнського ресурсного центру, громадський діяч), Віктор Кімакович (член Політради УГП, директор Громадської фундації імені Короля Юрія, член Івано-Франківського культурно-наукового товариства «Рух»), Богдан Панкевич (голова Ради Української Галицької Асамблеї, громадський діяч, учасник багатьох громадських проектів та ініціатив.
Політичний проект спрямований насамперед на обстоювання політичних та економічних інтересів мешканців трьох галицьких областей – «Львівщини, Івано-Франківщини та Тернопільщини».

Підготував Ярослав Гібура

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності