Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Ще до виборів проведуть індексацію пенсій

За півтора місяці до президентських виборів в Україні президент Петро Порошенко доручив Уряду розглянути питання індексації пенсій.

«Чому це так важливо для мене як для Президента? Тому, що мова йде про наповнення Пенсійного фонду. Вже зараз 5 мільярдів гривень надійшли до Пенсійного фонду», – наголосив президент на нараді щодо підсумків роботи закону, який дозволяє легалізувати ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Порошенко зауважив, що залишилося фактично 11 днів до завершення пільгового періоду розмитнення таких автомобілів, та зазначив, що цей показник є значно вищим за той, що прогнозували експерти при плануванні надходжень до бюджету країни.

«Це дає можливість нам вирішити питання індексації тих пенсій, які не були проіндексовані у 2015-2016 роках в силу обставин – військових, бюджетних», – наголосив глава держави.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Порошенко звернувся до Прем’єр-міністра України та голови Пенсійного фонду, спираючись на наявні показники, внести пропозиції щодо індексації.

«Зараз, коли ми вже бачимо певні позиції – щоб ми підготували позиції щодо вирішення питань захисту тих, хто зараз, в першу чергу постраждав – це пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію. Щоб ми знайшли можливість використати кошти, які надходять від розмитнення автомобілів, для вирішення цієї гострої і болючої соціальної проблеми», – також підкреслив президент.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року близько двох мільйонів пенсіонерів отримуватимуть підвищені пенсії. Це військовослужбовці та особи у віці від 65 років із достатнім стажем.

Міністр фінансів Оксана Маркарова зазначила, що у державному бюджеті на 2019-й рік закладено достатній ресурс на фінансування Пенсійного фонду.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше віце-прем’єр Павло Розенко заявив, що 1 березня 2019 року відбудеться автоматичне осучаснення пенсій, яке стане щорічним, а перерахунок виплат при цьому надалі не залежатиме від рішень уряду.

Водночас Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними і нечинними деякі пункти постанови Кабміну стосовно перерахунку пенсій військовим пенсіонерам.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності