Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Що дасть Україні прихід лоукостерів

Поки не буде анонсована, власне, авіакомпанія, її маршрути, плани і т. д., спекулювати на тему того, як це вплине на ринок – неможливо і некоректно.

Тому давайте цю частину питання відкладемо до того моменту, коли у цих прогнозів з‘явиться якась матеріальна база. Поки що можна сказати лише одне – що викликає здивування на даному етапі – та наполегливість, з якою Міністерство інфраструктури України сприяє, сприяє і лобіює прихід в Україну іноземного перевізника. І тут справа не в тому, що це лоукост або не лоукост, а в тому, що він іноземний. Робочі місця він створює за межами України. Податки він сплачує за межами України. Безумовно, в нашому розумінні Міністерство інфраструктури має все-таки дбати про розвиток, добробут і процвітанні українських підприємств (будь-яких), які створюють робочі місця в Україні.

А загальновідомий факт: на одне робоче місце, створене лоукост перевізником, класичний перевізник створює шість робочих місць. Це відбувається просто в силу своєї класичної моделі. І тут навіть не йдеться про кількість робочих місць в самій компанії, яка теж більше приблизно у три рази у класичної компанії, ніж у лоукост компанії. Мова йде про те, які створюються робочі місця в галузі – в аеропортах, на підприємствах бортхарчування та інших обслуговуючих компаніях – оскільки запити класичної авіакомпанії вище, відповідно обслуговують їх більше людей, і тому створюється більше робочих місць.

Я підкреслюю – МАУ абсолютно не проти приходу будь-перевізників. Ми через конкуренцію, за розвиток перевезень та розвиток ринку. Тільки ми наполягаємо, і будемо наполягати будь-якими доступними для нас способами на рівність умов. Якщо раптом вийде так, що прийшов іноземний перевізник (в тому числі і лоукост) якимось чином отримає преференції порівняно з українськими перевізниками (преференції, пов’язані з його моделлю бізнесу, з його назвою і т. д. – іншими, крім обсягів перевезень, що цей перевізник де факто генерує, а не обіцяє генерувати) – ось з такого роду преференціями ми будемо відчайдушно боротися.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Хорошим прикладом є та публічна система преференцій, заснована на обсязі діяльності, яку зараз реалізовує аеропорт Бориспіль. Система, яка ставить всіх перевізників у рівні умови: привіз багато пасажирів – отримав багато преференцій, привіз мало пасажирів – отримав мало преференцій.

Працюйте, генеруйте пасажиропотоки, привозьте пасажирів – і тоді це буде відповідним чином оцінюватися. Ось на такому рівності ми категорично будемо наполягати.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності