Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Що потрібно і не можна робити в ніч на Івана Купала

Купальська ніч – особлива ніч в році. Традиційно усі звикли до того, що на Купала прийнято стрибати через вогнище і шукати цвіт папороті, але, виявляється, це не все…

Слов’яни вірили, що в ніч на Купала не можна було спати, щось віддавати з дому або позичати гроші, брати в руки знайдені монети і речі. Крім того, не можна було не прийти до купальського вогнища – за це жінку могли записати в відьми.

Але насправді обрядів, які практикуються в ніч з 6 на 7 липня, сила-силенна. Перш за все, на виконання бажань. Слов’яни вірили, що все, загадане в цю ніч, підлягає обов’язковій реалізації.

Ось, як наші пращури намагалися із користю для себе провести ніч на Купала:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так в ніч з 6 на 7 липня відзначається другий Купала. Бог Сонця, який вступив в силу під час літнього сонцестояння 21 червня, і богиня Води, яка отримала новий імпульс сприятливої енергії, беруть цієї ночі шлюб.

Повна назва цього свята в перекладі з санскриту – «Весілля Вогню і Води в Ніч пробудження часу». Згідно із древніми ведичними традиціям, головною стихією є час – всі інші стихії народилися саме з нього.

Час, як і будь-яке інше середовище, має періоди коливань – такі собі періоди підйому і періоди спаду тимчасової хвилі. Вважалося, що ті події, які розпочаті на підйомі тимчасової хвилі, приречені на успіх, а ті, яким старт був даний на спаді цієї хвилі, можуть довго не реалізовуватися.

Саме в цю ніч, з 6 на 7 липня, йде підйом тимчасової хвилі у всіх точках. Тому бажання, загадані в купальську ніч, обов’язково повинні збутися.

Як правильно із користю для себе провести Купальську ніч

Спершу, позбавляються від негативу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У цю ніч наші предки сплітали ляльку з сухої трави, а потім намовляли на неї всі негативні якості і обставини, від яких хотіли позбутися. Наприклад, «це мій страх», «це моя хвороба», «це моя невпевненість», «це моя жадібність», «це моє безгрошів’я», «це моя лінь» – і так далі.

Коли вночі розпалюється купальське вогнище, перша дія – спалювання в ньому цих ляльок. Лялька згорає, і по симпатичним зв’язку людина позбавляється від того, що було на ній «записано».

У Купальську ніч також було обов’язково стрибнути через вогонь, тому що вважалося, що він освячується прямо від космічних сил і очищає від будь-якого негативу.

Після цього купалися в річці, що також було символом очищення від негативу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З вогнищами пов’язані і інші ритуали. Наприклад, ходіння по вугіллю, хороводи навколо багаття, приношення дарів вогню. Можна кинути в нього кілька зерен пшениці як пожертвування для того, щоб вродив хороший урожай пшениці.

У Купальську ніч, біля багаття, в іншому місці або навіть вдома, можна 7 разів вимовити таку формулу:

«Трава вище землі, а я – вище трави«. Протягом року людина повинна зробити успішну кар’єру.

 

У цю чарівну ніч можна загадувати й багато інших бажань, які повинні обов’язково збутися при умові ретельного дотримання ритуалу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так спочатку стародавні слов’яни заряджалися енергією – шляхом медитації або з’єднання зі стихіями, потім уявляли собі чітку картинку вже виконаного бажання. Наприклад, якщо ми хочемо побудувати будинок, то будинок слід уявляти вже побудованим, якщо ми бажаємо здоров’я близької людини, тоді людину бачити вже здоровою – і так далі.

Потім слід відчути неймовірно сильне бажання – «дуже хочу, щоб це здійснилося», після чого це матереалізоване у думках бажання відпускається у всесвіт.

У цю містичну ніч кожен міг загадати від 5 до 300 бажань.

Також цієї ночі зверталися до стихій, щоб забезпечити собі їхню допомогу в різних питаннях.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Найпростіший спосіб – проголошення закляття (ведичної формули):

Сили повітря, надайте допомогу зі сходу,

Сили часу, надайте допомогу з південного сходу,

Сили вогню, надайте допомогу з півдня,

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сили блискавиці, надайте допомогу з південного заходу,

Сили води, надайте допомогу із заходу,

Сили усвідомлення, надайте допомогу з північного заходу,

Сили землі, надайте допомогу з півночі,

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сили ефіру, надайте допомогу з північного сходу,

Сили зоряного світла, надайте допомогу з неба,

Сили родючості, надайте допомогу з землі.

Коли вимовляються ці слова, всі стихії пробуджуються, закручується вихор стихій. Якщо цю формулу вимовити кілька разів, цей вихор буде працювати на виконання бажань в матеріальному світі.

Реалізація різних бажань з допомогою вінка

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще цієї ночі по воді пускали вінки – подібний обряд щодня проводять у ріці Ганг в Індії.

Суть обряду, який проводять в Індії: людина звертається до Вищих сил, наприклад, з проханням: «Допоможіть мені знайти супутницю життя і створити щасливу сім’ю», «Допоможіть налагодити бізнес» і так далі.

Вимовивши це бажання, на воду пускають вінок із запаленою свічкою чи ароматичної паличкою.

Якщо вінок поплив, це означає, що боги пообіцяли допомогти у виконанні бажання. Якщо вінок пішов на дно, це не означає, що боги не допоможуть – це значить, що у людини є якісь внутрішні недоліки, карма або гріхи, які перешкоджають виконанню цього бажання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В такому випадку слід взяти ще один вінок, і ще один, і ще – і так до тих пір, поки вінок не попливе. Ця наполегливість показує богам, що людина готова працювати заради виконання бажання. І боги погоджуються допомагати.

Якщо ж купальський вінок потонув, це не означає, що потрібно зупинитися. Це означає, що матері-воді треба подарувати щось ще, щоб вона допомогла вам вирішити ваші життєві питання. Можна дарувати фрукти, наприклад, яблуко – його потрібно кинути в річку, озеро або в море.

Знайти омріяний чарівний цвіт папороті таки можна

На Купала шукають цвіт папороті. Насправді, існує багато видів папоротей, і деякі з них можуть цвісти. Кожен вид відомий своїми дарами. Той, про який оповідають слов’янські легенди – це чорна папороть, який росте на межі лісу і болота.

Вважається, що, якщо проковтнути цвіт такої папороті, можна відкрити у собі дуже великі здібності – яснобачення, яснознання, цілительство і т. ін.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також на літнє сонцестояння, в Яриловий день і на Купала лікарські трави заряджаються неабиякою силою самою природою, тому їх намагаються якомога більше зібрати і заготовити саме у цей час.

Більшу частину описаних обрядів  можна проводити в домашніх умовах. Замість багаття можна використовувати свічку, замість річки – ванну з водою. Ці обряди все одно будуть «працювати».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності