Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Щоб було легше «відмазатися»?

Народні депутати внесли зміни до статті 46 чинного закону «Про запобігання корупції» щодо обсягу декларованої інформації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, законопроект № 2879 підтримали 283 парламентарії.

«Метою закону є розкриття інформації про кошти та інші активи високопосадовців, а також членів їх сімей, як в Україні, так і за її межами, бенефіціарними власниками та контролерами яких вони є», – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Законом внесено зміни до чинного законодавства, відповідно до яких встановлюється обов’язок осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, серед іншого, вказувати в декларації за минулий рік інформацію про кошти та інші активи (в Україні та за кордоном), бенефіціарними власниками (контролерами) яких є вони та/або члени їх сімей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дехто сьогодні називає такий закон «виходом із ситуації» для чиновників, які досі користувалися майном, оформленим на своїх водіїв, коханок і далеких родичів – ніби тепер доведеться його внести у декларацію, проте, якщо раптом десь засвітишся на фото чи в документах у ЗМІ, завжди буде офіційна відмовка: «я ж задекларував і вказав, що мерседес за півмільйона доларів належить моєму водію, а я ним тільки користуюся»…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності