Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

СЕХ ТРИМАЄТЬСЯ ЗА ДЕПУТАТСЬКУ НЕДОТОРКАНІСТЬ?

Голова Верховної Ради і в.о. президента України Олександр Турчинов закликав призначених на посади народних депутатів скласти мандати. Про це ще минулої середи, 26 березня, він заявив у парламенті.

«Я прошу донести інформацію тим депутатам, хто поєднує роботу в органах виконавчої влади та Верховній Раді. Або складіть депутатський мандат або звільняйтеся з посади», – сказав пан Туричнов.

Але новопризначений голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) і народний депутат («Батьківщина») Володимир Бондаренко заявив, що не має наміру здавати депутатський мандат, посилаючись на те, що він є мажоритарником і замість нього за списком від партії не можуть провести іншого кандидата у нардепи.

Солідарним зі своїм однопартійцем Бондаренком у цьому питанні виступив і нещодавно призначений віце-прем’єр та водночас нардеп Віталій Ярема, який заявив, що свідомо не складає депутатські повноваження, оскільки теж є мажоритарником…
Водночас, здавалося б такий вагомий аргумент на користь ще ніким не скасованої депутатської недоторканості, не завадив іншому мажоритарнику, що теж відтепер є віце-прем’єром, свободівцю Олександру Сичу скласти власні депутатські повноваження. Хоча його колега по фракції у верховній Раді Ірина Сех, що теж від недавна призначена губернатором Львівщини, чомусь теж вперто відмовляється скласти на вимогу і Турчинова, і громади Львівщини мандат. Навіть попри те, що новим генпрокурором України є її однопартієць та колега як по Львівській облраді так і по ВР Олег Мохніцький, а отже, боятися нібито нічого…

Остап Сливка

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності