Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Семитисячнорічна дорога по дну моря вела до Атлантиди Платона?.. (фото)

фото: о. Корчула

Дорогу, яку побудували 7000 років тому, знайшли на дні Середземного моря.

Вона була захована під шарами морського бруду біля південного узбережжя Хорватії, повідомляє Science Alert.

Як повідомляється, ця захоплююча знахідка, зроблена на затонулому неолітичному городищі Соліне, можливо, колись пов’язувала стародавнє поселення хварської культури з нині ізольованим островом Корчула.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Доісторична дорога була захищена від потужних хвиль протягом тисячоліть. Прохід шириною близько 4 метрів побудований з ретельно складених кам’яних плитДослідники вважають, що хварська культура епохи неоліту, яка колись населяла східну Адріатику, побудувала нині затоплене поселення Соліне та стародавній прохід, що з’єднував острови.

За допомогою радіовуглецевого аналізу збереженої деревини було встановлено, що все поселення датується приблизно 4900 роком до нашої ери, тобто є старішою офіційної дати Сфінкса та пірамід Гізи. А податі ця загадкова цивілізація кам’яної дороги десь близька дати затоплення Атлантиди Платона…

Раніше іспанські археологи натрапили на затоплені руїни, які могли належати храму героя Троянської війни Геркулеса, похованого на українському о. Зміїний.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності