Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Сенат США не визнав неконституційним імпічмент Трампу

Сенат США не визнав неконституційним імпічмент колишньому президенту Дональду Трампу.

Під час голосування 55 сенаторів визнали його законним, а 45 – протизаконним. І лише п’ять республіканців висловились, що імпічмент Трампу є законним.

Такий результат свідчить про те, що Сенат у лютому 2021 року може не підтримати рішення Палати представників оголосити Трампу імпічмент. Для цього потрібна згода двох третин сенаторів.

Питання про законність процедури імпічменту поставив на голосування сенатор-республіканець Ренд Пол. Він вважає, що Трамп не порушував закон, а демократи просто намагаються звести з ним рахунки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 – Ми намагатимемось посадити до в’язниці будь-якого політика, який у переносному сенсі під час виступів використовував слово боротьба? Яка ганьба, – сказав Пол.

На думку конгресменів-демократів та деяких республіканців, Дональд Трамп несе відповідальність за заворушення поблизу Капітолію.

Під час мітингу демонстранти увірвалися до будівлі Конгресу. Незадовго до цього перед ними виступив Трамп і закликав не припиняти боротьбу. На думку демократів, саме такий заклик і підштовхнув демонстрантів до агресивних дій.

Палата представників Конгресу США направила в Сенат резолюцію про імпічмент Дональда Трампа – 45-го президента.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Главу Білого дому звинувачують у підбурюванні до заколоту, коли 6 січня натовп його прихильників увірвався в будівлю Конгресу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності