Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Сенниченка підозрюють у відмиванні 10 МЛРД грн, – їхні корупціонери не вірять, що стільки можна вкрасти

Колишнього очільника Фонду держмайна Дмитра Сенниченка тепер підозрюють ще й у відмиванні 10 мільярдів грн.

Про нове обвинувачення оголосило НАБУ.

«НАБУ і САП оновили підозри усім учасникам злочинної організації на чолі з колишнім головою Фонду держмайна України. Вони тепер також підозрюються у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму понад 10 млрд гривень», — сказано у повідомлені.

У повідомлені сказано, що відмиванням грошей займалися голова Фонду державного майна України (керівник ЗО, організатор); особа наближена до голови ФДМУ (співорганізатор);

радник голови ФДМУ; два в.о. директора АТ «Одеський припортовий завод» (у різні періоди);
в.о. керівника АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія»; два власника ТОВ – переможця аукціону на АТ «Одеський припортовий завод»; дві фізичні особи – співучасників злочину.

Зазначається, що 22 березня 2023 року НАБУ і САП викрили два епізоди діяльності злочинної організації. Перший — щодо корупції на «Одеському припортовому заводі» (99,56% акцій належить державі). За даними слідства, на початку 2020 року голова ФДМУ домігся обрання «лояльних» членів наглядової ради «ОПЗ», які згодом погодили призначення учасника злочинної організації директором заводу. Підозрювані — тодішні голова ФДМУ, його наближена особа, два в.о. директора АТ «ОПЗ», два власники ТОВ — упродовж травня 2020-жовтня 2021 рр. незаконно продовжували дію додаткових угод з підконтрольним їм ТОВ про перероблювання газу в карбамід та аміак. Це було зроблено, щоб і далі платити заводу менше за перероблювання сировини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згодом члени злочинної організації зрозуміли, що постійне безпідставне продовження дії договору між АТ «ОПЗ» та підконтрольним ТОВ може викликати запитання.

Тому провели конкурсний відбір нового постачальника давальницької сировини, припускаючи перемогу в ньому саме підконтрольної їм компанії.

Коли ж сталося інакше – незаконно скасували результати та підписали договір з наперед визначеним ТОВ.

Слідство зібрало достатньо доказів того, що конкурс було зірвано навмисно. Підтвердження цьому – в листуванні між учасниками злочинної організації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що з квітня Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього голову Фонду державного майна Дмитра Сенниченка, якого підозрюють у створенні злочинної організації та заволодіння понад 500 мільйонів гривень коштів держпідприємств.

Також нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук народного депутата Сергія Шахова, оскільки він ухиляється від судових засідань за його обвинуваченням у недостовірному декларуванні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності