Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

СЕНСАЦІЯ ! – в Африці знайдено місто віком 200 тис. років (фото)

200 000-річне місто, знайдене в Південній Африці, може переписати історію.
У Південній Африці, приблизно в 150 км на захід від порту Мапуто, Мозамбік, було виявлено гігантське кам’яне місто. Визначити вік ділянки стало можливим шляхом вимірювання швидкості ерозії долериту.

Про це повідомляє ARCHAEOLOGY WORLD.

Вважалося, що мегаполіс площею 10 000 квадратних кілометрів був побудований між 160 000 і 200 000 років тому!

Руїни складаються з величезних кам’яних кіл, більшість з яких закопані в пісок і їх можна побачити лише з повітря або за допомогою супутникових знімків.Вважається, що це стародавнє місто є частиною більшої мережі на 10 000 квадратних кілометрів. Організований характер цієї давньої спільноти та мережа доріг, що з’єднують її з терасовим землеробством, дозволяють припустити, що мегаполіс був домом високорозвиненої цивілізації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Геологія місця також є досить цікавою через численні золоті копальні, розташовані в цій місцевості. На думку дослідників, ця древня цивілізація могла практикувати видобуток золота.

Що досить цікаво, раніше ніхто не замислювався про походження та вік цих кам’яних кіл, незважаючи на те, що місцеві жителі стикалися з ними неодноразово.

У 2007 році Майкл Теллінгер, дослідник і письменник, захоплений людським походженням, та Йохан Хайне, місцевий пожежник та пілот, вирішили дослідити місцевість. Пізніше результати їх досліджень надихнули Теллінгера на написання книги “Храми африканських богів”.

За словами Теллінгера, докази, які вони знайшли, свідчать про зовсім інший погляд на історію людства.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згідно із загальноприйнятою версією історії людства, першою цивілізацією на Землі була Шумерська, яка виникла на півдні Месопотамії близько 6 000 років тому.

Але що, якби існувала інша, більш рання цивілізація, яка тоді була загублена в імлі часу?

Фотографії, артефакти та докази, які ми накопичили, вказують на втрачену цивілізацію, якої ніколи раніше не знали і, яка передує всім іншим – не кілька сотень років, або кілька тисяч років … а багато тисяч років“, – сказав він.

Теллінгер вважає, що цей древній африканський мегаполіс є найстарішою спорудою, побудованою людиною на Землі. Насправді він вважає, що шумери та єгиптяни успадкували знання від цієї передової цивілізації.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ця гіпотеза заснована на тому, що на каменях стародавнього міста є різьблення єгипетського Анкха.

Як могло бути зображення єгипетського бога за тисячі років до появи єгипетської цивілізації?

«Ці відкриття настільки приголомшливі, що їх не легко прийняти історичному та археологічному братству. Це вимагатиме повної зміни парадигми в тому, як ми бачимо свою людську історію », – сказав Теллінгер.

Висновки Теллінгера викликають більше запитань, ніж відповідей, але ми можемо сподіватися, що це неймовірне стародавнє місто залучить більше дослідників у майбутньому і що колись буде пролито більше світла на цю загублену цивілізацію та невідомі аспекти людської історії загалом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності