Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

«СЄНЯ ПРОТИ МІХО»

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк відбирає у губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі контроль над митницею, кошти від якої, повинні були піти на ремонт доріг в Бессарабії.

Про це, в ефірі телеканалу 112 заявив сам Саакашвілі.

За його словами, коли він попросив у Яценюка грошей на ремонт дороги, глава уряду йому відмовив, запропонувавши збільшити прибуток з митниці і направити ці гроші на ремонт.

«Як тільки ми оголосили про це рішення, загадковим чином зібрали митників з Одеси, 30% перевели до Київа, потім у ручному режимі почали телефонувати в Одесу та казати: «Не розмитнюйте вантажі, зробіть найвищий тариф». В результаті вантажі йдуть у Київ, Закарпаття, Дніпропетровськ, там і розмитнюються. Я побачив класичний приклад відфутболювання. Прем’єр-міністр сказав: «Я за тебе, підтримую. А це все митниця». Однією рукою вони мене там призначили, дали всі ці повноваження, гроші, а іншою рукою забрали», – заявив Саакашвілі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Його слова підтвердив і заступник голови Державної фіскальної служби, що відповідає за митницю, Костянтин Лікарчук: «насправді, тарифи в Одесі дуже високі, і товари переправляються на інші митниці. Це, зокрема, Херсон та Київська область, де діючому керівництву Державної фіскальної служби зручно розмитнити ці вантажі, де йдуть тіньові потоки».

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності