Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Сербія, як великий виробник і експортер зброї, “рф та Україні її не постачає”… )))

Президенту Сербії Александару Вучичу довелося спростовувати звинувачення, що його країна постачає боєприпаси в Україну чи росію. Таку заяву він зробив під час візиту до Катару.

Про це повідомляє місцеве агентство Tanjug News Agency.

«Це відверта брехня. Сербія нікому не відправляла зброю. Сербія виробляє і продає боєприпаси. У нас багато заводів оборонної промисловості. Коли ви виробляєте боєприпаси, вони завжди потрапляють десь на поле бою або в зону світової кризи. Але ані росії, ані Україні ми не продали жодної одиниці зброї чи боєприпасів», – сказав Вучич.

Він також запевнив, що сербські оборонні компанії у контрактах забороняють іншим країнам реекспорт зброї та боєприпасів до України та рф.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Знаючи, про ймовірність, що частину продукції буде надіслано якійсь зі сторін конфлікту, ми додали, що не можна далі експортувати боєприпаси, які продали Туреччині», – наголосив сербський лідер.

Нагадаємо, нещодавно в мережі з’явилася інформація про те, що один з сербських заводів нібито передав Україні та росії боєприпаси для систем залпового вогню «Град». Постачання нібито здійснювалися в Україні через Туреччину і Словаччину.

Раніше видання Bloomberg повідомило, що Туреччина, Сербія, ОАЕ та пів дюжини інших країн Східної Європи та Центральної Азії допомагають росії заповнити дефіцит із напівпровідниками та іншими технологіями.

Президент Сербії Александар Вучич натякнув, що його країна готова розірвати відносини з росією заради вступу до ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент Сербії Александр Вучич заявив, що сербські найманці, завербовані росією на війну проти України, будуть заарештовані після повернення додому.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності