Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ШАЛОМ, «УКРОП»

З’їзд партії «Українське об’єднання патріотів – Укроп», за якою, як подейкують, стоїть опальний олігарх Ігор Коломойський, обрав Політраду, яку очолив бізнесмен Геннадій Корбан.

Крім того, на з’їзді було обрано Контрольно-ревізійну комісію, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на інформацію партії.

Також до складу політради увійшли соратники колишнього губернатора Дніпропетровщини, мільярдера Ігоря Коломойського – його колишній заступник, а нині нардеп Борис Філатов та екс-губернатор Одещини Ігор Палиця.
Ігор Палиця, сказав, що партія відкрита для патріотів, незалежно від мови чи національності і пояснив:

«Для мене патріоти – це не тільки ті люди, які воюють на фронті, не тільки волонтери, які віддають все, що мають, аби їм допомогти. Патріоти – це ті, хто вдома чекають на тих, хто воює, це їх друзі. Це бізнесмени, які хочуть працювати чесно».
У свою чергу народний депутат, член політради партії Борис Філатов назвав серед її завдань зміну структури політичної влади країни зі стратегічною метою переходу до парламентської республіки і захист інтересів підприємництва. Крім того, за його словами, партія виступатиме за державну підтримку добровольчого руху на законодавчому рівні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Геннадій Корбан, виступаючи на з’їзді, заявив, що головною метою створення партії є «радикальне реформування системи влади», і наголосив для всіх присутніх, що обрані на з’їзді керівні органи партії будуть виконувати суто технічну, координуючу роль. Члени політради допоможуть залучити до лав партії патріотів всієї України. Потім, за словами Корбана, в партії відбудуться попередні вибори («праймеріз»), наслідком яких стануть призначення очільників районних, міських, обласних та центральних партійних структур.

За попередньою інформацією Прикарпатську обласну організацію нової партії, мабуть, очолить нардеп Олександр Шевченко з оточення все того ж Ігоря Коломойського та Ігоря Палиці. Як подейкують, в найближчих планах засновника «Буковелю» взяти участь у боротьбі за крісло міського голови Івано-Франківська.

А «Інтерфакс-Україна» повідомляє, що народний депутат Дмитро Ярош очолив одразу два міжфракційні об’єднання у Верховній Раді України – «Права сила» і «Укроп».

Про створення міжфракційних об’єднань «Права сила» й «Укроп» оголосив перший заступник голови парламенту Андрій Парубій на пленарному засіданні в середу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після того як офіційно було названо ключових фігур новоспеченої партії «Українське об’єднання патріотів – Укроп», які переважно є особами єврейської національності, представники правих та центриських політичних сил припускають, що така назва партії є, мабуть, глузливою по відношенню до українців, як і нова назва правоохоронців «національна поліція», де значну частину ключових посад займають вихідці з Грузії.

А Газета UA повідомляє про обурення київського художника Андрія Єрмоленка, автора відомої емблеми «Укроп» з приводу використання його авторського продукту (логотипу) без його дозволу.

«В іншій країні, я був би вже заможною людиною, а в нашій відчуваю себе обкраденим ЛОХОМ», – заявляє художник.
Приводом до такого умовиводу послужила ілюстрована новина про запуск нової політичної сили. Керівники давно анонсованої партії «Укроп» вирішили взяти за знак для неї перше, що з цим словом асоціюється – однойменний шеврон, який на своїх грудях навіть пан президент носив.

Все б, може, й нічого, але творець малюнка про те, що його робота буде логотипом партії, дізнався далеко не перший, а тільки з новини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«От мені цікаво. А хтось з них додумався, чи я дам дозвіл на використання цієї символіки для партії? … Я ж це робив для наших вояків, а не для партій!», – написав художник, немало підливши олійної фарби в вогонь.

Очікувано після того на «нових політиків» ринули грози нарікань і новинні заголовки про честь шеврона. Мовляв: «Політики від природи: ще кампанію не почали, а вже крадуть», «ПРИВАТизували і слово, й зображення». Або: «Людина-рейдер – рейдер у всьому», «Рейдери колишніми не бувають».

«Гроші Коломойського в дії. Ну і викрадений і присвоєний, хоч всенародно визнаний, логотип авторства Андрія Єрмоленка. Ви йому хоч квартирку в Києві купіть, чи шо», – запропонував у Фейсбуці журналіст Роман Кабачій.

…Через добу баталії в інтернеті все тривали, а керівник політсили Геннадій Корбан сповістив зі свого профеля про «нову главу в українській історії» і похвалився реєстрацією в Мін’юсті. З постскриптумом: «P. S. Щодо логотипа можете не хвилюватися. Питання авторського права – врегульоване.» Але Єрмоленко, як повідомляє все та ж Газета UA, це заперечує…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За матеріалами ЗМІ та соцмереж

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності