Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Щеплення підлітків вакциною Moderna відкладається через можливі ризики, – FDA

Компанія Moderna Inc (MRNA.O) повідомила в неділю, що Управлінню з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) знадобиться додатковий час, щоб завершити оцінку вакцини компанії проти COVID-19 для підлітків віком 12-17 років.

Про це йдеться у заяві компанії.

FDA повідомило Moderna, що перевірка може бути завершена не раніше січня 2022 року, оскільки йдеться про потенційну перешкоду у термінах дозволу на екстрене використання вакцини для цієї вікової групи.

Американська біотехнологічна компанія заявила, що їй було повідомлено, що FDA потрібен додатковий час, аби оцінити нещодавні міжнародні дослідження ризиків, таких як запалення серця (міокардит), після вакцинації. Це рідкісний побічний ефект, який в основному вражає молодих чоловіків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Moderna повідомила, що проведе власний огляд нових досліджень підвищеного ризику міокардиту в осіб, молодших 18 років, коли вони стануть доступними.

У червні Moderna подала заявку на отримання дозволу на щеплення в США для осіб віком від 12 до 17 років.

Moderna також повідомила, що відкладе подання свого запиту на застосування половини дози вакцини для дітей віком від 6 до 11 років до завершення розгляду заявки щодо вакцинації підлітків 12-17 років.

Нагадаємо, Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило вакцину від коронавірусу Pfizer / BioNTech для дітей віком від 5 до 11 років.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо: Європейська агенція з лікарських засобів (EMA) рекомендувала робити третє (бустерне) щеплення проти COVID-19 для людей віком від 18 років вакциною компанії Moderna.

Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська назвала найбезпечнішу вакцину від COVID-19, яка є в Україні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності