Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Що дозволено меру Риму, в карантин не дозволено меру Івано-Франківська

На міського голову Івано-Франківська свободівця Руслана Марцінківа поскаржилася омбудсмен, глава МВСУ Арсен Аваков пообіцяв відкрити кримінальне провадження, а сотні політичних опонентів та лібералів поспішили звинуватити у національній дискримінації, нетерпимості і т.ін. тільки за намір зробити те, що вчинив мер Риму ще за два роки коронавірусної пандемії і запровадження карантину (подробиці римських подій читайте нижче).
Мова йде про те, що український мер під час оголошеного загальнодержавного карантину наважився віддати поліції наказ допровадити за рахунок міського бюджету усіх ромів, які приїхали на звичні для них “заробітки” до столиці Прикарпаття, за місцем їхнього основного проживання, чи то прописки, а саме у Закарпатську область, надавши для цього транспорт. Поліція згодом наказ мера виконувати відмовилася.
ФОТО ілюстративне: Привокзальний сквер Івано-Франківська

Руслан Марцінків у прямому ефірі місцевої радіостанції “Західний полюс” вибачився за свої слова під час скандальної заяви про ромів та наголосив, що ніякої дискримінації у висловлюванні не вбачає.

Мова йшла про конкретних осіб, які вже протягом тривалого часу, більше місяця не дотримувалися карантину“, – сказав він.

За словами Марцінківа, мешканці міста неодноразово зверталися до поліції та заявляли, що деякі особи приставали до людей, вимагали кошти, були без масок, без рукавиць. Більше того, вони проживали у Привокзальному сквері міста.

 

ФОТО ілюстративне: Привокзальний сквер Івано-Франківська

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це при тому, що постанова Кабміну чітко забороняє не те, що проживати у скверах, а гуляти у скверах і збиратися більше двох осіб в одному місці“, – пояснив Марцінків.Мер стверджує, що поліція сама звернулася до нього з проханням надати транспорт для осіб ромської національності, які прописані в Іршавському і Свалявському районах Закарпатської області, щоб доставити їх додому.

На оперативній нараді, можливо, дещо емоційно, я тут прошу вибачення“, – сказав Марцінків.

Водночас мер Івано-Франківська зазначив, що роми, які відмовилися їхати на Закарпаття, далі перебувають на вулицях і продовжують жебракувати…

Марцінків на щотижневій оперативній нараді наполіг, що хоче завершити почате.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також цигани, ні, правильніше – особи ромської статі. Ми вже бус давали. Вивезли їх на Закарпаття. Чому вони далі тут?” – запитав мер Івано-Франківська.

Начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій Ігор Влізло зауважив, що 12 людей відмовилися їхати.На це Марцінків перепитав: “Що значить відмовилися, а чому не запакували?“.

До наступного вівторка маєте вирішити цю проблему. Ми вам автобус дали. Поліція просила дати автобус – дали. Чому не запакували і не вивезли?”  – ще раз перепитав мер.

Відомо, що наразі правоохоронці вивезли з Івано-Франківська десятьох ромів і передали їх закарпатській поліції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Зазначимо, що у 2018 році італійська поліція за наказом мера Риму таки розігнала доволі великий табір ромів. І це у “цивілізованій та ліберальній Європі”, де на вимогу мусульман закривають християнські церкви та переслідують за пропоганду традиційних сімейних цінностей на догоду представникам ЛГБТ.
В римському таборі на момент виселення проживали 300 осіб ромської національності. Місцева влада заявила, що табір становить небезпеку для здоров’я оточуючих.
ФОТО: Рим

ФОТО: “проромський” мітинг в Італії

 

Мерія міста Риму в свою чергу стверджує, що табір несе ризики для здоров’я оточуючих. В даний час невідомо, чи забезпечить влада Італії альтернативним житлом виселенців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До слова, щось подібне вже було у Франції, Іспанії, Англії, Румунії та ін.

ФОТО: сутичка поліції та ромів, Іспанія

 

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності