Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Що шукатиме в Європі спецборт WC-135R Constant Phoenix-мисливець на ядерну зброю

До Європи прибув спецборт WC-135R Constant Phoenix, який здійснює ядерний моніторинг.

Про прибуття до Кіпру літака повідомляють телеграм-канали з посиланням на служби, які  відстежують авіапереміщення.

Повідомляється, що завдання спецборту, який ще називають «нюхачем» – збирання проб атмосферного повітря та моніторинг радіоактивних викидів.

Зазвичай команда повітряної лабораторії повинна спостерігати за ядерними випробуваннями, займатися відстежуванням ядерної зброї та збиранням проб повітря на наявність радіоактивних речовин.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Завдяки наявній на борту літака системі збирання проб, WC-135 може виявляти радіоактивні хмари в режимі реального часу. Негласно у ЗМІ його називають «мисливцем за ядерною зброєю».

Єдиним експлуатантом WC-135 Constant Phoenix є ВПС США.

Нагадаємо, що, згідно даним розвідки України, російські терористи замінували блоки Запорізької атомної електростанції.

22 червня президент Володимир Зеленський повідомив, що наша розвідка та Служби безпеки України отримали інформацію про те, що росія розглядає сценарій терористичного акту з викидом радіації на Запорізькій атомній станції. Для цього вже все підготовлено.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності