Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Що таке $90 млн шрафу для Цукерберга за збір інформації про Вас?

Материнська компанія Facebook Meta погодилась виплатити 90 млн доларів за врегулювання позову 2012 року, у якому Facebook звинувачували у зборі даних користувачів поза соцмережею.

Про це пише The Verge.

Угоду подали на затвердження в суд.

“Позивачі, які постраждали від неналежного відстеження даних Facebook, отримають частки із загальної суми в 90 мільйонів доларів. Meta також буде зобов’язана видалити всі дані, які вона незаконно зібрала від цих користувачів”, – йдеться у повідомленні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому, компанія відмовилася визнати свою провину, проте погодилася заплатити гроші, щоб уникнути судів надалі.

Користувачі звинувачували Facebook у прослуховуванні телефонних розмов за допомогою плагінів для зберігання файлів cookie – плагіни також відстежували відвідування сторінок зовнішніх сайтів, на яких були кнопки від Facebook “Мені подобається”.

Повідомляється, що компанія потім передавала ці дані рекламодавцям.

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек та міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер відреагували на загрози засновника Meta Марка Цукерберга заблокувати продукцію його компанії на території Європи. Заявили, що вони добре живуть і без Facebook.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Марк Цукербер розглядає можливість закриття доступу до соцмереж Facebook і Instagram в Європі, якщо компанія Meta не зможе обробляти дані європейців на серверах в США.

Портал Yahoo!Finance назвав Meta (Facebook) найгіршою компанією року на основі її ринкових показників та досягнень. Звання присвоєно на основі голосів користувачів. За Meta віддали голос 1541 респондента (8% голосів).

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності