Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Що возять російські вантажні літаки із Китаю, – пожвавився авіарух між країнами

російські вантажні літаки Ан-124 «Руслан» компанії «Волга-Днєпр» щонайменше десять разів на останній тиждень літали до Китаю. При цьому вони часто вимикають транспондери для маскування, а їхні пункти призначень — міста, де розташовані оборонні підприємств.

Про це пише видання Defense Express.

Відео з посадкою Ан-124 «Руслан» російської компанії в аеропорті Чжэнчжоу з’явилося у китайських соцмережах. У коментарях до відео пишуть, що літак прибув для того, щоб забрати «військову допомогу — екіпірування, бронежилети, шоломи, одяг тощо».

Також сервіси відстеження польотів демонструють за останні сім днів дев’ять рейсів Ан-124 Руслан до Китаю та лише три у зворотному напрямку, що прямо говорить про вимкнений транспондер під час здійснення частини рейсів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також кінцевим пунктом одного з рейсів був Урумчі.

Як зазначає видання, Чжэнчжоу є потужним логістичним та промисловим центром та потужною індустріальною високотехнологічною зоною, включно з підрозділами китайського оборонного гіганта Norinco. Урумчі також є виробничим майданчиком для цілого ряду промислових гігантів.

«Такі регулярні польоти, тим паче літаками Ан-124 «Руслан», вимкнені транспондери, а також дописи у китайських соцмережах наштовхують на висновок — рф відправляє літаки за військовим вантажем. Щобільше, за тим, який вкрай необхідний прямо зараз й не може чекати поки його доставлять залізницею», — йдеться у матеріалі видання.

Також портал зазначив, що зафіксовані рейси — це лише ті, що потрапили в сервіси моніторингу польоту цивільних літаків. Вочевидь, їх було більше.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наразі через різноманітні санкції російські авіакомпанії вимушені розбирати на запчастини свої літаки. Так зробила авіакомпанія «Якутія» розібрала на запчастини два літаки Sukhoi Superjet 100. У лізингу у перевізника були чотири «Суперджети».

Нещодавно влада Фінляндії конфіскувала три приватних літаки, які належать росіянам. Це зробити через підозру у власності або використання підсанкційними особами.

Влада Туреччини з 1 листопада заборонила проліт через повітряний простір країни літаків, зареєстрованих у двох юрисдикціях. Про це повідомляє російський РБК з посиланням на представників галузі та джерела.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності