Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Шеремета: не хочеться чекати, поки $ проб’є позначку в 125 грн

Відомий український економіст і міністр економічного розвитку і торгівлі в уряді Арсенія Яценюка Павло Шеремета на своїй сторінці в Facebook не стримався і задав питання тим, хто створив ситуацію, що призвела до різкого стрибка курсу долара і падіння гривні за кілька днів більш ніж на 40%.

«Коли долар пробив позначку в 25 грн, у мене питання: хто може чув якусь організацію, яка не боїться відкрито наполягати на тому, що державний бюджет країни повинен бути збалансованим?

Що українці повинні чесно платити світову ринкову ціну на газ?

Що пенсійний вік повинен бути піднятий?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Що популістські декларації про «безкоштовну освіту і охорону здоров’я» мають бути скасовані?

Державні витрати (крім оборони) повинні бути скорочені на третину, а податки повинні бути конкурентними в регіоні, тобто – знижені і спрощені?

Що всі галузі мають бути демонополізовані, а зайве регулювання – усунуто.

А, і між іншим, що центральний банк повинен бути повністю незалежним від уряду?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це все – ніякий не лібералізм. Це – елементарна гігієна державного управління.
Отже, якщо хтось чув про таку організацію – дайте знати. Я готовий мити підлоги і розносити листівки. Серйозно. Просто дуже не хочеться чекати, поки долар проб’є позначку в 125 грн.»

Такі висловлювання Павла Шеремети більше ніж «полемікою» не назвеш. Натомість це радше скидається на спробу міністра економіки з уряду Яценюка вигородити себе, переклавши усю провину за крах вітчизняної економіки і дефолт на інших.

Щоправда декотрі спеціалісти з галузі економіки з допомогою різноманітних економічних обчислень підрахували і прийшли до висновків, що насправді уже сьогодні долар мав би сягнути далеко за сто гривень. Себто Україна сьогодні перетворюється на Німеччину після І Світової війни, де тоді кожен громадянин завдяки дефолту і включеному друкарському станку став «мультимільярдером»…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності