Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Шість переваг студентського життя в Голландії

Шість переваг студентського життя в Голландії, які відрізняють її від Великобританії:

1. Ви — частина міста і спільноти, де живете

Голландські університети, як правило, пропонують менше спільнот, тому студенти беруть участь у заходах у своєму місті — таких, як аматорські спортивні змагання, місцевий хоровий спів або організація конференцій Європейського молодіжного парламенту в Амстердамі.

Ніколь Бруса, яка вчилася в University College Roosevelt в Міддлбурзі, надавала волонтерську допомогу в місцевому художньому музеї. Вона проводила там вихідні «як спосіб уникнути чисто навчального життя, щоб зайнятися тим, що не має нічого спільного з університетом».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Інші студенти брали участь у роботі благодійних організацій і навіть таборів біженців. Бруса, яка жила на території кампусу, зазначає: «Ви повинні зустрітися з людьми з-за меж закритого співтовариства кампусу, тому що світ університету не відображає всієї реальності».

2. Ви завжди на велосипеді

Ідея прокотитися на велосипеді літнім днем ??вздовж каналів Амстердама досить ідилічна. Але ви повинні користуватися велосипедом щодня, незалежно від пори року.

Велоспорт на сирому вітрі в січні не завжди приносить блаженство, але це означає, що ви отримаєте щоденні фізичні навантаження без будь-яких додаткових зусиль.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Хіро Скотт, британський студент Amsterdam University College, каже: «Нідерланди просто створені для велосипедистів, так що це, безумовно, кращий спосіб дістатися до супермаркету або нічного клубу».

3. Спорт є невід‘ємною частиною життя

Діти в Нідерландах виховуються володіти кількома видами спорту з самого раннього віку і, на відміну від Англії, дотримуються набутих умінь у міру того як стають старше.

«Більшість моїх друзів грали в хокей на траві, теніс і футбол з моменту як стали ходити», — говорить Ханна Друглевер Фортейн, студентка Університету Амстердама.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Спортивні команди в Голландії часто не пов’язані з університетами, надаючи студентам ще один шанс розширити своє коло друзів.

4. Прекрасна можливість для подорожей

У всіх голландських університетах студенти, як правило, навчаються приблизно 40 тижнів на рік. Це може здатися пеклом для британських студентів, які звикли до місяця відпустки на Великдень і Різдво. У Нідерландах ви отримаєте максимум два тижні вихідних у ці свята. Але насправді студенти віддають перевагу саме цій системі. Тому що, перебуваючи в країні довго, ви повинні побудувати різноманітне життя: організовувати екскурсії в інші голландські міста або вивчати своє університетське місто.

Нідерланди розташовані в центрі Західної Європи, що означає легку можливість для дешевих поїздок на вихідних. Ви можете дістатися до Антверпена, Кельна чи Парижа протягом декількох годин на автобусі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

5. У вас є час

У Голландії більше часу для академічного читання і виконання завдань, що знижує рівень стресу і означає, що ви можете приділити увагу й іншим інтересам без шкоди для успішності.

Наприклад, в британських університетах, де набагато коротші семестри, студенти часто скаржаться на те, що не мають достатньо часу, щоб встигати все найнеобхідніше. Один студент Кембриджа, який захотів залишитися невідомим, говорить: «Ми повинні виконати 10-тижневу роботу в строк вісім тижнів, при тому, що також необхідно витрачати час на позакласні заходи, такі як спектаклі або веслування. Кожен студент відчуває себе учасником спринтерського марафону».

6. Свобода бакалаврату при подальшій магістратурі

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для студентів голландських університетів характерно переходити на магістратуру після отримання ступеня бакалавра, особливо в галузі гуманітарних наук, де ви вивчаєте широке коло питань.

Роботодавці в Нідерландах, як правило, звертають увагу на післядипломну кваліфікацію, а не на диплом бакалавра, тому ви можете скористатися розкішшю безтурботного вивчення нових областей на бакалавраті, не турбуючись про те, що ви будете робити пізніше: адже для майбутньої роботи найважливіша магістратура.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності